Cum a evoluat tehnologia de pe iPhone

Cum a evoluat tehnologia de pe iPhoneApple a revolutionat treptat telefoanele si in timp au aparut numeroase modificari. Iata unele din cele mai importante.

Mai exista inca 1GB de RAM la bord, desi Apple, controland atat hardware-ul, cat si software-ul iPhone-ului 6, poate obtine eficienta memoriei dincolo de ceea ce majoritatea concurentilor sunt capabili. Cu toate acestea, cei 64 de biti se pot simti uneori inghesuiti chiar si pe un iPhone 5s si daca este vorba direct de RAM sau nu, filele Safari se reincarca pe iPhone 6 cu o frecventa frustranta.

Apple include, de asemenea, o coprocesor de miscare de a doua generatie cu iPhone 6, numit Apple M8. M8, care se zvoneste a fi numit “Phosphorous”, a fost identificat de iFixit ca un microcontroler LPC18B1, care este similar cu LPC18A1 gasit in Apple M7.

Functionalitatea Apple M8 ramane in mare parte identica cu cea din ultimul an M7, si anume colectarea de date de miscare in timp ce Apple A8 se conserva pentru a economisi energie. Cea mai mare schimbare vine din adaugarea unui nou senzor la iPhone 6 – un barometru. Masurarea presiunii aerului, atunci cand este combinata cu accelerometrul, magnetometrul si giroscopul, permite M8 sa monitorizeze modificarile inaltimii. Aceasta inseamna ca nu numai ca puteti urmari pasii pe care ii faceti, dar si scarile sau dealurile pe care le urcati.

Toate acestea sunt legate de noua aplicatie de sanatate Apple, care, combinata cu noul cadru HealthKit, serveste ca un depozit pentru datele colectate de M8 si, optional, alte surse. Si ecranele au evoluat drept pentru care acum daca ai nevoie de un ecran iPhone 8 poate fi gasit cu usurinta.

Deoarece tranzitia la ARMv8 si adaugarea unui coprocesor de miscare au inceput anul trecut cu Apple A7 si M7, este tentant sa respingem Apple A8 si M8 ca merele actualizari iterative.

Cu toate acestea, durata de viata a bateriei si barometrul inseamna ca sunt si actualizari mai cuprinzatoare. Te lasa sa faci lucruri noi si sa le faci mai bine si mai mult. Fie ca supravietuiti intr-un aeroport lipsit de semnal, fie ca ati terminat o sesiune de jocuri cu suc pentru a va scuti sau a va intoarce de la o zi de camp cu toate datele stocate in siguranta, potrivirea puterii si a eficientei energetice si a distantei si altitudinii este o mare imbunatatire.

retroboutique.ro

Camera iSight din spate, are inca o lentila cu cinci elemente cu capac cu lentile de cristal safir, un filtru IR hibrid si un senzor pentru iluminat din spate (BSI), si este tot de 8 megapixeli de cand iPhone 4s .

Unii ar putea argumenta ca iPhone-ul are nevoie de mai multi megapixeli. Problema cu megapixelii este ca acestia reprezinta cantitate, nu calitate: puteti obtine mai multi megapixeli prin sculptarea aceluiasi senzor in pixeli mai mici, dar care de obicei rezulta in fotografii mai mari, cu o calitate mai slaba. Apple a facut alegerea sa nu puna mai multi pixeli, ci doar pixeli mai mari de -1,5 microni la f / 2,2.

Daca doriti cu adevarat sa fotografiati pentru postere sau panouri publicitare sau doriti sa profitati de o scadere semnificativa a esantionului, ar trebui sa cautatiĀ  megapixeli. Daca doriti fotografii minunate, priviti dincolo de ei.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation