Colaborarea – cheia succesului personal?

retroboutique.ro

Colaborarea - cheia succesului personal?

Vi s-a intamplat sa renuntati la un job pentru ca nu va simteati bine in colectivul de la serviciu? Avand in vedere ca petrecem in medie 8 ore la locul de munca este important si in partasia caror oameni stam, dincolo de activitatile pe care le desfasuram. In perspectiva unor afaceri de vanzare alegerea colectivului este un lucru oportun.

Pentru performante colective, dar si individuale este bine ca mediul de lucru sa fie unul armonios. Este adevarat ca uneori poate fi obositor sa te faci placut colegilor, ca sa nu mai luam in calcul faptul ca trebuie sa il faci multumit si pe sef.

Se spune ca nevoia te invata si de multe ori raportul dintre teorie si practica se schimba. Prezenta conflictelor la locul de munca a condus la aparitia unor noi discipline precum managementul conflictelor sau managementul disconfortului. Conflictul intr-o firma sau organizatie este inevitabil sa apara din cauza faptului ca un colectiv este format din personalitati diferite, insa asta nu inseamna ca trebuie sa devina o stare de normalitate.

Desigur, si responsabilii cu recrutarea si selectia trebuie sa tina cont de cultura organizationala si de colectivul in care urmeaza sa lucreze un viitor angajat, nu doar de competentele si abilitatile pe care acesta le detine.

O firma de cercetare  specializata in cultura organizationala a descoperit ca adaptabilitatea angajatului si capacitatea acestuia de a se integra culturii organizationale ii va determina randamentul la locul de munca in proportie de 90%. Un procentaj semnificativ care situeaza relatiile cu colegii pe primele locuri in lista prioritatilor din agenda managerilor, dar ar trebui sa ocupe acelasi loc si in agenda personala.

Atunci cand intram intr-un colectiv deja format nu ne ramane decat sa ne integram in acel colectiv. In aceasta situatie totusi, nu este recomandat sa privim colectivul ca o mare masa de oameni, ci sa pornim prin a stabili relatii individuale. Sa ii cunoastem pe colegii nostri pe rand sau pentru inceput sa ne imprietenim cu o persoana influenta care sa ne faciliteze intrarea in grupul respectiv.

Iar pentru acest lucru nu avem neaparat nevoie de team building (cu toate ca este recomandat sa participam, refuzurile sistematice pot duce la izolare), o solutie eficace ar fi comunicarea cu colegii in timpul pauzelor, insa nu va rezumati la subiecte de discutie care implica doar munca.

O afacere personala ofera avantajul alegerii echipei de lucru. Sunt multe afaceri de vanzare pe Afaceri-Proprietati.com cu un deosebit potential de dezvoltare care va pot aduce satisfactia muncii voastre. Avantajul preluarii unei astfel de afaceri este acela ca afacerea va produce imediat, prin urmare si profitul va fi unul imediat.

Si pentru ca am vorbit de colaborare trebuie sa stiti ca aceasta va poate aduce mai multe beneficii decat va asteptati. Spre exemplu, faptul ca nu detineti suma de bani pentru a achizitiona o afacere nu trebuie sa va descurajeze. Si nu propunem luarea unui credit, ci formarea unei echipe din persoane care stiti ca sunt demne de incredere si impreuna sa cumparati afacerea si sa o dezvoltati conform atributiilor pe care fiecare le va indeplini.

Pe site-ul Afaceri-proprietati.com gasiti cele mai bune idei si afaceri de vanzare aflate in diferite stadii pe care le puteti achizitiona la un pret mai mic decat valoarea efectiva a acestora.

Colaborarea ca forma de lucru a existat dintotdeauna, iar impartirea responsabilitatilor si sprijinul echipei fac ca lucrurile sa fie mai usoare. Acest lucru l-a observat si Charles Darwin, iar afirmatia acestuia vorbeste de la sine: “cei care au invatat sa colaboreze si sa improvizeze eficace in mediu, au continuat sa existe”.

Nu-i asa ca acum cumpararea uneia faceri nu mai pare un obiectiv atat de indepartat?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation