Cetatean turmentat – caut avocat in Bucuresti

A alege un avocat in Bucuresti este ca si cum ar trebui sa alegi in ce hipermarket sa intri, atat de simplu si totusi atat de complicat.

De ce este complicat? Pentru ca Facultatile de Drept scot anual sute de avocati iar in acest context tu il cauti pe cel mai bun, cum dai de el? Prin reclamele de la coltul strazii? Il cauti pe Google? Astepti bannerul publicitar de la televizor sau suni un prieten?

Oricat de ciudat ar parea, acelasi lucru se intampla in mai toate meseriile bine  platite din Romania. Fie ca esti in cautarea unui doctor, fie ca esti in cautarea unui it-ist, fie ca esti in cautarea unui electrician iti este dificil sa-l identifici pe cel potrivit pentru nevoie pe care o ai in momentul respectiv.

Dupa proverbul romanesc “Iarna car si vara sanie”, ar trebui sa ne cautam un avocat inainte de a avea nevoie de el, pur si simplu pentru a-i avea datele de contact pentru orice eventualitate.

Intr-o mai mare dificultate te baga si preturile pe care acestia le practica, daca unul solicita de exeplu 100 de euro, constientizezi ca pentru aceeasi problema un alt avocat iti cere 300 de euro, ce sa faci? Care sa fie decizia pe care sa o iei? Mergi pe cea mai ieftina varianta?

retroboutique.ro

Vialeges.eu ne prezinta cea mai buna varianta de a ne alege avocatul. Fiecare judet are un barou (Baroul este ordinul profesional al avocaților. Este un organism profesional, administrativ și juridicțional de apărare și de reglementare a profesiei de avocat.

În fiecare județ și în municipiul București există și funcționează, în temeiul Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 113 din 06.03.2001 cu modificările ulterioare, un singur barou, persoană juridică de interes public.

Baroul este constituit din toți avocații înscriși pe Tabloul avocaților, care au sediul profesional principal în localitățile de pe raza acestuia .)  iar respectivul barou detine un numar de specialisti din raza zonei judetului corespunzator.

In capitala de exemplu sunt nu mai mult, nici mai putin de 8845 avocati bucuresti, activi sunt doar 9702. Cu toate acestea este un numar mult prea mare pentru a reusi sa identifici specialistul de care ai nevoie. Nu ne oprim aici  si nu ne dezumflam insa in contextul in care avem nevoie imediata de un avocat solicitam, doua trei referinte si comunicam cazul.

Daca insa graba nu este prea mare, acordam o atentie mai mare site-ului de barou si aici vom vedea cei mai premiati si mai pregatiti dintre ei, urmand ca dupa o cercetare amanuntita sa facem rost de datele de contact ale specialistului.

Nu uita! Nu toti avocatii au aceeasi experienta profesionala, la fel cum nici toti contabilii sau juristii nu au aceeasi experienta, cu toata ca cv-urile lor arata impresionant iar studiile impecabil. Acesta este motivul pentru care trebuie sa cercetezi amanuntit profilul avocatului ales, in contextul in care tarifele acestor specialisti nu sunt tocmai de neglijat .

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation