Ce trebuie sa intrebati atunci cand cumparati un calculator second hand

Ce trebuie sa intrebati atunci cand cumparati un calculator second handSunt nenumarate magazine din care oamenii pot cumpara calculatoare second hand. Noua tehnologie se poate dezvolta mai rapid sau mai lent si poate sa lase in urma calculatoarele la mana a doua intr-un ritm rapid sau foarte greoi.

Sunt multe persoane in cautarea unui calculator ieftin si bun si de aceea noi va oferim niste sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont la cumparare, mai exact, o serie de intrebari pe care ar trebui sa le puneti celui care vinde calculatoare la mana a doua.

Pretul este de cele mai multe ori un factor de decizie. Interesati-va daca pretul este unul fix, daca are TVA inclus, pentru a va putea incadra in bugetul destinat calculatorului.

Intrebati daca este complet sau aveti nevoie de componente suplimentare pentru ca noul dumneavoastra calculator sa functioneze. De asemenea intrebati daca sunt componente care trebuie imbunatatite si interesati-va cu privire la pretul acestora . In functie de toate aceste informatii va puteti decide daca ceea ce doreati sa cumparati se potriveste atat nevoilor cat si bugetului alocat.

Calculatorul poate sa includa dispozitivele periferice de baza, cablurile necesare si alte componente in plus. Este foarte important sa stiti exact ce veti cumpara si tot ceea ce vi se ofera pentru a evita sa ajungeti acasa si va aflati in imposibilitatea de a utiliza calculatorul pentru ca nu are toate componentele. Puteti cumpara un calculator second hand cu tot cu mouse, tastatura si monitor sau puteti cumpara doar unitatea centrala, depinde numai de
dumneavoastra.

Chiar daca in prezent cu ajutorul internetului problema driverelor este ca si rezolvata, este recomandat sa intrebati daca primiti si un CD cu driverele necesare.

Daca aveti nevoie de o anumita configuratie solicitati verificarea pentru a va asigura ca sistemul corespunde cu nevoile dumneavoastra si ca atunci cand il veti pune in functiune nu veti avea probleme in ceea ce priveste compatibilitatea.

Verificati in primul rand frecventa de functionare a procesorului, capacitatea hard-disk-ului, si memoria RAM pentru ca acestea sunt componente ce imbunatatesc mult performantele calculatorului. Daca va pricepeti puteti verifica si numarul de nuclee, numarul de sloturi pentru memoria ram sau cache-ul procesorului.

Nu uitati sa intrebati de garantie si sa verificati daca unitatea este sigilata corespunzator. Atunci cand comandati online este posibilitatea sa beneficiati si de transport gratuit, daca dati o comanda ce depaseste o anumita suma.

In magazinele de calculatoare second hand aproape toate calculatoarele sunt pregatite de vanzare si sunt echipate cu toate componentele. Placile video pe care le gasiti de obicei in aceste calcualatoare pot fi mai putin performante sau intreg sistemul poate functiona chiar pe placi video integrate.

Vanzatorii procedeaza in felul acesta deoarece varianta de configuratie pe care o ofera este suficienta pentru aplicatiile de baza si pretul calculatorului ramane accesibil si este privit drept o solutie iefitna si profitabila. Daca nu cunoasteti bine domeniul IT momentul in care trebuie sa alegeti placa video urmeaza sa va dea mari batai de cap si de aceea este indicat sa intrebati vanzatorul despre ceea ce poate face concret calculatorul pe care urmeaza sa il cumparati.

retroboutique.ro

De exemplu, daca doriti un calculator pe care sa va jucati aveti nevoie de o placa video buna sau daca doriti sa randati imagini atunci aveti nevoie si de placa video si de un procesor performant.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation