Ce strategii de marketing online pot folosi?

lensa.ro

Ce strategii de marketing online pot folosi?Ca si proprietar de site, nu trebuie sa ignori niciodata importanta marketingului online.

Sunt o multime de strategii de marketing online. In cele ce urmeaza vom vorbi de o parte din ele, nu inainte insa de a-i recomanda pe cei de la IT Exclusiv in cazul in care esti in cautarea unei firme serioase de web design.

Cei de la IT Exclusiv pot fi gasiti cu usurinta pe Itexclusiv.ro. Intra pe site, consulta portofoliu si studiaza lista de preturi.

Revenim acum la strategiile de marketing online folosite cel mai des.

•    Optimizarea SEO
Cei care vor promovare in mediul online, cu siguranta au auzit de optimizarea SEO. Cu ajutorul acestei optimizari, site-ul tau ajunge in topul rezultatelor generate de Google. Astfel, site-ul tau ajunge sa fie cunoscut cu usurinta si nu trebuie sa mai dai alti bani pe promovarea online. Optimizarea SEO functioneaza doar atunci cand este facuta corect, fapt pentru care iti recomandam sa apelezi la firme serioase.

•    Email Marketing
Tot mai des site-urile utilizeaza aceasta strategie de marketing online. Clientul se aboneaza la un newsletter, urmand ca mai apoi sa primeasca informatii de la site-ul la care s-a abonat. Unele site-uri trimit astfel de mail-uri fara a-si da utilizatorii acordul in prealabil, ceea ce nu este prea indicat.

•    Social Media Marketing
Marketingul prin retelele de socializare este foarte intalnit. Ce trebuie sa faci este sa publici un continut de calitate, un continut care sa fie cat mai distribuit astfel incat vizibilitatea ta in mediul online sa creasca. Compania care detine pagina de socializare trebuie sa comunice cu clientii si sa-i tina pe acestia cat mai aproape.

retroboutique.ro

•    Content Marketing
Aceasta strategie de marketing online se refera la publicarea unui continut de calitate. Continutul site-ului trebuie scris astfel incat el in primul rand sa fie interesant pentru cititori. Cititorii in general sunt interesati de informatii diverse. Unii prefera sa citeasca interviuri, altii sa vizioneze filmulete, altii sa citeasca bloguri si asa mai departe.

•    Search Engine Advertising
Daca vrei sa platesti pentru a aparea pe prima pagina a rezultatelor de pe un motor de cautare, poti face acest lucru. Poti practica acest lucru pentru toate motoarele de cautare.

Marketingul online trebuie facut la un nivel responsabil pentru a-si atinge cu adevarat scopul. Nu trebuie facut in nici un caz in mod agresiv, deoarece este deranjant pentru cei care sunt vizati pentru a primi informatiile legate de existenta ta in mediul online. Marketingul online nu trebuie facut de oricine, ci de cei care sunt specializati in astfel de practici. Studiaza fiecare strategie in parte si alege ce crezi ca se potriveste cel mai bine pentru site-ul tau.

Nu uita faptul ca marketingul online trebuie orientat spre atragerea si retinerea posibililor clienti.

In incheiere, iti propunem sa te gandesti bine la cele spuse de Simon Anholt „Marketingul ne invata ca oamenii nu pot fi inselati pentru prea mult timp. Cu cat le promiti mai mult si le dai mari sperante, cu atat va fi mai totala respingerea lor in momentul in care-i dezamagesti.

Si nu-i poti determina pe oameni sa-ti cumpere un produs prost mai mult de o singura data. Asa ca fiecare bun marketer stie ca responsabilitatea lui numarul unu e sa se asigure ca produsul se ridica la nivelul promisiunii. Pentru ca un marketing mincinos e marketing lipsit de eficienta.”

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation