Ce solutii au cei care pierd pe cineva drag in strainatate?

retroboutique.ro

Din pacate, odata cu trecerea timpului o multime de cetateni romani care au plecat in strainatate si-au gasit sfarsitul printre straini.

Unii au plecat la munca in strainatate in speranta ca vor obtine suficient de multi bani astfel incat sa aiba un viitor mai bun, un viitor in care sa nu le lipseasca nimic.

Unii au plecat in strainatate in vacanta si fie au suferit un accident rutier, fie pur si simplu au cazut de pe picioare si au murit, insa cert este ca si-au gasit sfarsitul printre straini, departe de casa.

Cu siguranta pentru orice familie este extrem de dureros sa piarda un membru drag, insa in conditiile in care o familie pierde un membru in strainatate, durerea este si mai mare, iar solutiile nu pot sa fie decat doua.

Prima solutie consta in inmormantarea si ingroparea persoanei decedate in tara respectiva, iar astfel familia indurerata nu va mai fi nevoita sa suporte cheltuielile privind repatrierea persoanei decedate.

lensa.ro

Acest lucru insa este deasemenea destul de problematic, pentru ca apoi membrii familiei pentru a merge pana la cimitir si pentru a lasa o floare trebuie sa mearga cu avionul sau cu masina pana in tara respectiva.

Cea de a doua solutie pentru familia greu incercata este aceea de a contacta o firma care presteaza servicii de repatriere decedati, si de a se informa despre procedura de repatriere.

Familia greu incercata trebuie sa fie insa constienta de un lucru foarte important, si anume ca pretul pentru repatrierea decedatului va fi unul destul de mare.

Deasemenea, trebuie precizat faptul ca transportul unei persoane decedate nu este la fel de simplu precum transportul unei persoane vii, asa ca pentru a transporta o persoana decedata este necesar in primul rand pasaportul mortuar, iar pentru obtinerea acestuia sunt la randul lor necesare alte documente.

Tinand cont de faptul ca discutam despre o tara straina, este firesc ca familia decedatului sa nu cunoasca formalitatile de obtinere a acestor documente, si este firesc sa isi doreasca sa fie alaturi de persoana decedata pentru ultimele ore, asa ca de obtinerea documentelor se va ocupa firma care transporta persoana decedata.

Plus de asta, o persoana decedata nu poate fi repatriata fara a fi imbalsamata, si fara a fi asezata intr-un sicriu special pentru transport funerar, un sicriu din zinc, care se introduce in sicriul din lemn.

Ei bine, tinand cont de faptul ca o firma de transport funerar se ocupa si de obtinerea documentelor necesare transportului funerar din strainatate spre Romania, vine si cu sicriul din zinc necesar transportului, plus pretul transportului, este firesc ca si costul unei repatrieri a persoanei decedate sa fie destul de piperat.

In cele mai multe dintre cazuri insa, oricat de scumpa ar fi repatrierea, familia indurerata face tot ceea ce ii sta in putere pentru a strange toti banii necesari pentru a repatria decedatul si pentru a-l ingropa in localitatea natala. Acest lucru este firesc, pentru ca apoi familia sa mai poata vizita mormantul persoanei decedate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation