Ce sectiuni are un smartphone?

Ce sectiuni are un smartphone?Tot mai multi oameni isi achizitioneaza in ultimii ani smartphone-uri in detrimentul telefoanelor mobile clasice. Acest fapt a dus la impulsionarea productiei de smartphone-uri la absolut toate marile companii producatoare de telefoane mobile.

Orice smartphone de la orice producator are diferite parti componente sau sectiuni in interiorul acestora. Aceste componente pot fi inlocuite cu usurinta in service-uri specializate. Accesoriile si piese telefoane pot fi achizitionate de pe numeroasele magazine online. Unul dintre acestea este si accesoriigsm un magazin care comercializeaza numeroase asemenea produse pentru telefoane si smartphone-uri.

In continuare, o sa ne axam pe prezentarea sectiunilor pe care le are un telefon mobil sau un smartphone. Sectiunea tastaturii din absolut orice smartphone sau telefon mobil, este conectata direct la procesor.

Asta practic ca liniile si coloanele tastelor sunt conectate direct la procesor. Sectiunea display-ului de pe un smartphone, este si aceasta conectata direct, cu procesorul. Semnalele sunt trimise catre modulul LCD, de catre procesor. Se asigura o putere de 2.8V sau 1.8V pentru ca LCD-ul sa poata functiona. Filtrul de semnal pentru interfata, este practic conectat la modulul LCD, pe majoritatea smartphone-urilor de astazi.

Aceasta conduce la realizarea managementului complet al acestor semnale, in cadrul interfetei. O alta sectiune care este conectata direct la procesorul unui smartphone este cea a cardului SIM. Daca de exemplu nu exista un power supply la interiorul smartphone-ului, aceasta sectiune SIM este practic conectata la procesor printr-un Power IC.

La momentul actual, majoritatea cardurilor de tip Micro SD, sunt practic conectate la interiorul telefoanelor mobile printr-un socket pe 8 pini. Aceasta sectiune, a memory-card-ului este construita in interiorul cpu-ului. Practic in momentul in care swich-ul detector sau pin-ul detecteaza prezenta cardului, puterea este livrata.

Daca nu exista nici un card MMC introdus, atunci rezerva de 1.8V, este livrata sau primita in mod continuu, pana ce MMC-ul este conectat apoi devine 0. O alta sectiune este cea a interfetei microfonului. Aceasta este practic conectata direct cu procesorul smartphone-urilor, pe majoritatea dispozitivelor mobile.

lensa.ro

Voltajul la care functioneaza se inscrie de obicei pe o plaja intre 1.8V si 2.8V. Practic aceasta putere este livrata pentru asigurarea functionarii microfonului. O sectiune de asemenea importanta este cea LCD Backlight.

Aceasta controleaza ecranul/disply-ul device-ului mobil, potrivit cu circuitele de pe placa de baza. Sectiunea care asigura voltajul, este construita pentru livrarea unui voltaj ridicat de 10 sau 18 volti. Practic acesta asigura functionarea LCD-ului cu LED.

Toate aceste sectiuni sunt extrem de importante in functionarea corespunzatoare a unui smartphone. Trebuie sa tineti practic cont de fiecare in parte, pentru ca orice problema aparuta la oricare dintre aceste sectiuni poate produce defectiuni destul de grave ale dispozitivului care va functiona defectuos sau si mai grav nu va mai putea fi utilizat.

Important este ca orice problema aparuta in cadrul unei sectiuni a smartphone-ului dumneavoastra sa fie remediata la timp pentru a nu provoca o reactie in lant care conduca si la avarierea altor sectiuni. Cu cat mai repede este remediata problema, cu atat mai lunga va fi durata de functionare a smartphone-ului dumneavoastra.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation