Ce este un sicriu biodegradabil?

lensa.ro

Ce este un sicriu biodegradabil?Cand vine vorba de inmormantarea oamenilor, exista multe intrebari in mintea oamenilor despre ce se intampla si cum reactioneaza trupurile noastre dupa moarte, in functie de modul in care sunt ingropate.

Multi oameni se intreaba ca sicriile sunt de fapt etanse si ajuta intr-adevar sa pastreze corpurile protejate o perioada mai lunga de timp? Sau ajuta pur si simplu la procesul de descompunere?

Vom explora aceste intrebari si multe altele in acest articol. Cititi mai departe daca sunteti curiosi sa aflati ce se intampla cu corpul dupa ce este ingropat intr-un sicriu etans.

Ce este un sicriu inchis?

retroboutique.ro

Un sicriu etans este unul sigilat complet, decupat din lumea exterioara si eliminand posibilitatea de a intra in interior. Aceasta inseamna ca corpul este complet singur si se va descompune in felul sau natural, fara sanse ca insectele, aerul sau apa sa intre. Se spune ca sicriile etanse vor ajuta cu adevarat la pastrarea corpului mult mai mult decat o caseta nesigilata.

Cu toate acestea, studiile mai recente arata si au dovedit ca singurele efecte pe care le ofera sicriele etanse sunt bacteriile anaerobe pe care le creeaza, precum si impulsul suplimentar pe care il ofera industriei funerare.

Bacterii anaerobe

Bacteriile anaerobe sunt cele care nu traiesc sau nu cresc atunci cand este prezent oxigenul. Prin urmare, atunci cand oxigenul este indepartat, de exemplu din interiorul unui sicriu etans, atunci acestea au posibilitatea de a se estompa.

Se spune ca sicriele etanse ar putea creste efectiv intregul proces de descompunere, provocand lichefierea completa si puterea de refacere a cadavrului. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista presiune creata din gazele emise din corp intr-un mediu sigilat, care include bacteriile anaerobe.

Ceea ce se intampla pana la urma este cresterea presiunii, in special la temperaturi mai calde, iar sicriul va deveni de fapt ca un aragaz sub presiune si va izbucni din cauza gazelor si fluidelor acumulate. Ciudat cum suna, acest lucru se intampla destul de des. In schimb, o caseta care lasa putin aer in interior poate deshidrata mai bine corpul si, prin urmare, poate oferi o scheletizare si descompunere mai curata. Prin urmare, daca iubitul tau membru al familiei este ingropat intr-un sicriu etans, corpul sau nu poate fi pastrat in modul in care crezi ca este.

Optiuni de inmormantare biodegradabile

In zilele noastre, cu atat de multe persoane interesate de eforturile de conservare, alternative de ingropare biodegradabile au inceput sa apara si pe piata. Aceste optiuni au aparut atunci cand oamenii nu s-au plans doar de cat de prost pastreaza sicriele etanse, dar si modul in care lemnul, metalele si amortizarea sintetica folosite in sicriele mai traditionale, ca sa nu mai vorbim de boltile lor de inmormantare din beton, continuau sa arunce pamantul; cu atatia oameni inmormantati pe an, puteti incepe sa intelegeti cauza ingrijorarii.

In mod similar, o cantitate mare de energie intra in producerea materialelor, pentru ca acestea sa fie pur si simplu ingropate si atunci nu se vor descompune deloc foarte repede.

Sicriele biodegradabile pe care familiile greu incercate le pot achizitiona de la firmele de top servicii funerare 07funerare.ro sunt noua alternativa la sicriele etanse si functioneaza intr-un mod complet diferit de sensul mai traditional.

Un sicriu biodegradabil este un sicriu organic care odata ingropat, descompus si ramasitele care se descompun furnizeaza nutrienti arborelui arborelui care este ingropat deasupra acestuia. In acest fel, un nou copac se naste din ramasitele individului si astfel ciclul vietii continua. Acesta este un mod mai durabil de a vizualiza moartea si, de fapt, este mult mai frumos sa-ti imaginezi persoana iubita renascand pe pamant, in loc sa ramana intr-o cutie de lemn pentru a putrezi cu posibilitatea de a exploda.

Asadar, acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii despre sicriele biodegradabile, care pot fi achizitionate de la firmele de servicii funerare. Aceste firme, pe langa furnizarea sicrielor biodegradabile se vor ocupa si de diferite alte aspecte, cum ar fi de exemplu imbalsamarea persoanei decedate, sau de transportul funerar de la spital sau de la morga spitalului si pana la capela la care va fi depus trupul neinsufletit pana in momentul in care va avea loc ceremonia de inmormantare.

Be Sociable, Share!

One Thought on “Ce este un sicriu biodegradabil?

  1. Sicriu biodegradabil, ceva de care chiar nu am mai auzit. Multumesc pentru informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation