Ce este un scaun ergonomic si cum il alegi?

retroboutique.ro

Ce este un scaun ergonomic si cum il alegi?Scaunele vandute ca scaune ergonomice sunt concepute pentru a se potrivi unei varietati de tipuri fizice. Cu toate acestea, nu sunt neaparat confortabile pentru toata lumea. De exemplu, scaunul poate fi prea inalt, iar cotierele prea indepartate pentru o persoana de statura si complexitate mica.

In plus, este posibil ca aceste scaune sa nu fie potrivite pentru anumite sarcini sau pentru amenajarea mesei de lucru. Un scaun este ergonomic doar atunci cand este adaptat la dimensiunea lucratorului, la masa lui de lucru si la sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca acolo. Toti acesti factori ar trebui luati in considerare atunci cand alegi ce scaun sa utilizezi.

De ce este atat de important sa gasesti scaunul potrivit?

Statul in sezut pentru perioade lungi de timp este o problema grava de sanatate si siguranta la locul de munca. Desi lucrul in pozitie asezata necesita mai putin efort muscular, persoanele care lucreaza in aceasta pozitie nu sunt scutite de riscurile de accidentare asociate sarcinilor fizice mai solicitante.

De exemplu, functionarii, lucratorii la linia de asamblare a pieselor electronice si lucratorii cu introducerea datelor, care sunt intotdeauna asezati, sufera si ei de dureri de spate si de dureri musculare. De fapt, exista mai multe raportari de vene varicoase, gat rigid si amorteala la picioare la persoanele care lucreaza in pozitie asezata decat la cei care indeplinesc sarcini mai solicitante din punct de vedere fizic.

Ce ar trebui sa stiu despre alegerea unui scaun ergonomic bun?

In ergonomie, sederea este o activitate particulara si complexa care este influentata de modul in care persoana asezata interactioneaza cu mediul sau de lucru.

Exista mai multe elemente de baza de luat in considerare:

Un anumit scaun poate sa nu fie potrivit pentru toata lumea. Dimensiunile fizice ale utilizatorului trebuie luate in considerare atunci cand alegi un scaun de gaming cu RGB si functie sezlong SIG 148, deoarece acesta trebuie sa se adapteze tuturor partilor corpului.

Este util sa colectezi date despre dimensiunea utilizatorului. Inaltimea optima a scaunului ar trebui sa fie de aproximativ un sfert din inaltimea corpului. Nu exista un scaun potrivit pentru toate activitatile. De exemplu, stomatologii nu folosesc acelasi scaun ca operatorii de calculatoare.

Cine ar trebui sa aleaga scaunul?

Atunci cand alegi un scaun, preferinta utilizatorului are prioritate. Odata ce au fost selectate cateva scaune, lucratorul ar trebui sa le incerce intr-o situatie reala de lucru. Este deosebit de util sa obii mai multe modele de scaune pentru ca utilizatorii sa le compare.

Poate un scaun sa rezolve toate problemele ergonomice asociate lucrului in pozitie asezata?

Un scaun bine proiectat permite utilizatorului sa stea in acelasi timp mentinand un echilibru bun. Cumpararea unui scaun ergonomic este un inceput bun, dar este posibil sa nu functioneze asa cum era de asteptat. Este inca important sa stai corect.

lensa.ro

Nu trebuie uitat nici ca scaunul este doar unul dintre elementele care trebuie luate in considerare in proiectarea unei mese de lucru. Scaunul, suportul pentru picioare, suprafata de lucru, pupitru, iluminatul etc. trebuie sa fie suficient de adaptabile pentru a se potrivi in designul biroului de lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation