Ce este o tastatura pentru telefonul mobil?

Ce este o tastatura pentru telefonul mobil?Cu totii am intampinat cel putin o data probleme cu telefoanele mobile si de cele mai multe ori am ales sa achizitionam piese pentru telefoane pentru a rezolva problema fara a fi nevoiti sa ne gandim la cumpararea unui telefon nou.

Piesele pentru telefoane precum display-uri, tastaturi, baterii si asa mai departe ne pot salva, cel putin pentru o anumita perioada, de corvoada achizitionarii unui telefon nou.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre una dintre piesele importante ale unui telefon mobil, si anume, tastatura.Ce este o tastatura pentru telefonul mobil? Tastatura telefonului mobil se refera la acele butoane cu litere si cifre care se afla pe suprafata telefonului si care ajuta la formarea numerelor pentru apelare sau la scrierea mesajelor.

Acest tip de tastatura cu butoane care pot fi apasate a fost folosit pentru prima data in 1960, atunci cand sistemul dual-ton de multi-frecventa a fost dezvoltat cu scopul de a inlocui cadranul rotativ prezent la telefoanele clasice. Acest lucru inseamna ca apasarea unui buton de pe tastatura produce doua frecvente de ton simultane. Aceste frecvente sunt unice pentru fiecare numar in parte si sunt utilizate pentru a finaliza apelul.

O tastatura traditionala sau o tastatura de pe orice telefon  este, in general, proiectata dupa un model 3 x 4. Acest lucru inseamna ca exista patru randuri orizontale, fiecare rand avand trei butoane. Cel de-al patrulea rand include semnul asterisc si alte semne utilizate in scrierea mesajelor. In plus, fiecare buton din aceasta model grila de 3 x 4 include, de asemenea, literele corespunzatoare.

Acesta este un model universal si are in general trei litere pe numar, incepand cu numarul 2 care include literele A, B si C. Numarul 3 include literele D, E si F si asa mai departe. Aceste litere pot fi folosite pentru a face numerele de telefon mai usor de memorat. De exemplu, unii ar putea sa-si puna numele lor de afaceri direct in numarul de telefon. Cu toate acestea, functia principala a acestor numere, care au si valoare de litere, este aceea de a scrie mesaje.

Deoarece telefoanele mobile sunt din ce in ce mai multe si mai complexe, tastaturile au evoluat si ele. O tastatura de telefon mobil ar putea dispune acum de o intreaga tastatura de computer, intr-o versiune comprimata. Fiecare buton individual va corespunde unei singure litere. Unele telefoane mobile ar putea avea o tastatura pentru scris mesaje care sa se gliseze si una separata pentru apelare. Cu toate acestea, majoritatea tastaturilor adauga si numerele pe butoanele destinate literelor. Acest lucru face destul de dificila apelarea numerelor personalizate intrucat literele si numerele utilizate in mod curent pe grila 3 x 4 nu vor mai corespunde.

retroboutique.ro

Tastatura pentru telefon se poate gasi si sub forma unei tastaturi de tip “touch screen”, capabila sa se schimbe de la o tastatura completa la una cu un design traditional. Alte tastaturi pot avea butoane numerice mari, usor de citit, pentru cei care au deficiente de vedere sau dificultati de apelare.

Pentru mai multe detalii legate de diferitele piese pentru telefoane accesati http://www.accesoriigsm.ro/piese-telefoane-225 .

lensa.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation