Ce este ISO 14001: 2015?

Ce este ISO 14001: 2015?Sistemul de management al mediului ISO 14001 (EMS) este un cadru sistematic pentru a gestiona impactul ecologic imediat si pe termen lung al produselor, serviciilor si proceselor unei organizatii. Prin completarea certificarii ISO 14001, organizatia dvs. va poate asigura partilor interesate ca sistemul dvs. de management de mediu respecta standardele de mediu specifice industriei.

Certificarea ISO 14001 de mediu pe care o puteti obtine accesand https://www.certificareiso.ro si luand legatura cu expertii in obtinerea certificarilor ISO, ofera un cadru pentru cele mai bune practici de gestionare a mediului pentru a ajuta organizatiile sa:

  • Minimizeze amprenta lor asupra mediului inconjurator;
  • Sa micsoreze riscul de incidente de poluare;
  • Sa ofere imbunatatiri operationale;
  • Sa asigure legislatia de mediu relevanta;
  • Sa dezvolte afacerea intr-o maniera cat mai durabila.

De ce ar trebui sa implementati ISO 14001 in organizatia dvs.?

Avantajele ISO 14001 nu pot fi supraevaluate; companiile mari si mici au utilizat acest standard cu mare efect, iar in continuare va vom arata doar cateva dintre aceste avantaje:

Imbunatatiti-va imaginea si credibilitatea – Asigurand clientii ca aveti un angajament de gestionare demonstrabila a impactului dumneavoastra asupra mediului, va puteti imbunatati imaginea si cota de piata prin mentinerea unei imagini publice bune si a relatiilor comunitare imbunatatite.

Imbunatatirea controlului costurilor – O imbunatatire pe care o cauta toate companiile este reducerea costurilor. EMS poate ajuta in acest sens prin conservarea energiei si a materialelor de intrare, reducand in acelasi timp incidente pentru care o companie poate suporta costuri de raspundere si controale imbunatatite de mediu poate ajuta la obtinerea unei asigurari la costuri reduse pentru companie.

Utilizati luarea deciziilor bazate pe dovezi – Asigurandu-va ca utilizati date exacte pentru a lua decizii cu privire la ce sa imbunatatiti, puteti creste mult sansele ca imbunatatirile dvs. sa aiba succes prima data, in loc sa faceti mai multe incercari nereusite. Folosind aceste date pentru a urmari progresul dvs., puteti corecta aceste initiative de imbunatatire inainte de a pleca „de pe sine”, ceea ce poate economisi costuri si timp.

lensa.ro

Creati o cultura de imbunatatire continua – Cu imbunatatire continua, puteti lucra catre procese mai bune si impacturi reduse asupra mediului intr-un mod sistematic, pentru a va imbunatati imaginea publica si pentru a va reduce eventual costurile, asa cum s-a identificat mai sus. Atunci cand se creeaza o cultura de imbunatatire, oamenii cauta intotdeauna modalitati de a-si imbunatati procesele, ceea ce faciliteaza mentinerea EMS.

Implica-ti oamenii – avand in vedere posibilitatea de a alege intre a lucra pentru o companie care arata grija si ingrijorare pentru mediul din jurul ei si una care nu, majoritatea oamenilor ar prefera prima companie. Angajandu-ti angajatii intr-un efort de grup pentru a-ti reduce amprenta asupra mediului, poti creste concentrarea si retentia angajatilor.

Care sunt etapele practice pentru a deveni certificat ISO 14001?

Ce este certificarea ISO 14001? Exista doua tipuri de certificare: certificarea sistemului de management de mediu al unei companii in conformitate cu cerintele ISO 14001 si certificarea persoanelor fizice pentru a putea audita conform cerintelor ISO 14001.

Certificarea ISO 14001 pentru compania dvs. implica implementarea unui sistem EMS bazat pe cerintele ISO 14001, apoi angajarea unui organism de certificare recunoscut care sa auditeze si sa aprobe EMS-ul dvs. ca respectand cerintele standardului ISO 14001.

Incepand cu sprijinul managementului si identificand cerintele legale pentru EMS, va trebui sa incepeti cu definirea politicii dvs. de mediu, a aspectelor de mediu si a obiectivelor si tintelor de mediu, care definesc impreuna scopul general si implementarea sistemului de management de mediu.

Alaturi de acestea, va trebui sa creati procesele si procedurile obligatorii si suplimentare necesare pentru operatiunile organizatiei dvs. Exista mai multe procese obligatorii care trebuie incluse, iar altele trebuie adaugate pe masura ce compania le considera necesare.

Aceasta creare de documente si inregistrari poate fi realizata intern de compania dvs. sau puteti obtine ajutor prin accesarea site-ului https://www.certificareiso.ro si luand legatura cu specialistii.

Odata ce toate procesele si procedurile sunt in vigoare, va trebui sa actionati EMS pentru o perioada de timp. Procedand astfel, veti putea colecta inregistrarile necesare pentru a trece la urmatorii pasi: auditul si revizuirea sistemului dvs. si devenirea certificatului.

Pasi obligatorii pentru finalizarea implementarii si obtinerea companiei dvs. certificate

Dupa terminarea intregii documentatii si implementarea acesteia, organizatia trebuie sa efectueze acesti pasi pentru a asigura o certificare de succes:

  • Audit intern – Auditul intern este in vigoare pentru a va verifica procesele EMS. Scopul este sa se asigure ca inregistrarile sunt pe loc pentru a confirma conformitatea proceselor si pentru a gasi probleme si puncte slabe care altfel ar ramane ascunse.
  • Revizuirea managementului – O revizuire oficiala a conducerii dvs. pentru a evalua faptele relevante despre procesele sistemului de management pentru a lua decizii adecvate si a aloca resurse.
  • Actiuni corective – In urma auditului intern si a revizuirii managementului, trebuie sa corectati cauza principala a problemelor identificate si sa documentati modul in care acestea au fost rezolvate.
retroboutique.ro

Procesul de certificare a companiei se imparte in doua etape:

  • Etapa 1 (revizuirea documentatiei) – Auditorii de la organismul de certificare ales vor verifica daca documentatia dvs. indeplineste cerintele ISO 14001.
  • Etapa a doua (auditul principal) – Aici, auditorii organismului de certificare vor verifica daca activitatile dvs. reale sunt conforme atat cu ISO 14001, cat si cu propria documentatie, prin revizuirea documentelor, inregistrarilor si practicilor companiei.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation