Ce este bursa Bitcoin?

lensa.ro

Ce este bursa Bitcoin?Un schimb de bitcoin este o piata digitala in care comerciantii pot cumpara si vinde bitcoin in Romania(si nu numai) folosind diferite monede fiat sau altcoins. Un schimb valutar bitcoin este o platforma online care actioneaza ca un intermediar intre cumparatorii si vanzatorii criptomonedei. Tichetul valutar utilizat pentru bitcoin este fie BTC, fie XBT.

BREAKING DOWN Exchange Bitcoin

Platformele de schimb Bitcoin se potrivesc cumparatorilor cu vanzatorii. La fel ca o bursa traditionala, comerciantii pot opta sa cumpere si sa vanda bitcoin introducand fie o comanda de piata, fie o comanda limita . Atunci cand este selectata o comanda de piata, comerciantul autorizeaza schimbul pentru a-si tranzactiona monedele pentru cel mai bun pret disponibil pe piata online.

De exemplu, la un schimb de bitcoin, trei vanzatori de monede solicita 2265,75 BTC / USD, 2269,55 BTC / USD si 2270,00 USD. Un comerciant care initiaza o comanda de piata pentru a cumpara bitcoins va avea comanda completata la cel mai bun pret cerut de 2265,75 USD. Daca sunt disponibile doar cinci bitcoins pentru cea mai buna cerere si 10 monede sunt disponibile pentru 2269,55 USD, iar comerciantul doreste sa cumpere 10 pe piata, comanda sa va fi completata cu 5 monede @ 2265,75 USD si restul de 5 @ 2269,55 USD.

Cu toate acestea, un comerciant care crede ca poate obtine bitcoins la un pret mai bun ar putea stabili o comanda limita pentru 2260,10 USD. Daca un vanzator se potriveste cu pretul cerut cu aceasta comanda sau stabileste un pret sub aceasta cifra, cumparatorul va fi completat.

Pietele de desfacere online Bitcoin desemneaza de obicei, Bitcoin participanti, fie ca factorii de decizie sau factorii. Cand un cumparator sau un vanzator plaseaza o comanda limita, locurile de schimb o adauga in cartea de comenzi pana cand pretul este asociat de un alt comerciant la capatul opus al tranzactiei.

Atunci cand pretul este egalat, cumparatorul sau vanzatorul care a stabilit pretul limita este denumit producator. Un preluator este un comerciant care plaseaza o comanda pe piata care este completata imediat.

retroboutique.ro

Toate schimburile bitcoin au taxe de tranzactie care se aplica fiecarei comenzi de cumparare si vanzare finalizate efectuate in cadrul schimbului. Rata de comisioane depinde de volumul tranzactiilor bitcoin care se efectueaza. De exemplu, schimbul bitcoin Poloniex are rata sa cuprinsa intre 0 si 0,25%, comisioanele GDAX variaza de la 0 la 0,30%, taxele Kraken variaza de la 0 la 0,36%, iar Paxful percepe 1% din valoarea unei vanzari catre vanzator, dar cumparatorii nu fi taxat.

Pentru a tranzactiona bitcoin pe un schimb, un utilizator trebuie sa se inregistreze la schimb si sa parcurga o serie de procese de verificare pentru a-si autentifica identitatea. Odata autentificarea reusita, un cont este deschis pentru utilizator care trebuie apoi sa transfere fonduri in acest cont inainte de a putea cumpara monede.

Diferitele schimburi au diferite metode de plata care pot fi utilizate pentru depunerea de fonduri, inclusiv cabluri bancare, transferuri bancare directe, carduri de credit sau debit, proiecte bancare, comenzi banesti si chiar carduri cadou.

Un comerciant care ar dori sa retraga bani din contul sau poate face acest lucru folosind optiunile oferite de schimbul sau, care ar putea include un transfer bancar, transfer PayPal, verificati corespondenta, livrarea de numerar, transferul bancar sau transferul cardului de credit.

Depunerile si retragerile vin la un pret, in functie de metoda de plata aleasa pentru a transfera fonduri. Cu cat este mai mare riscul de a reveni la un mediu de plata, cu atat taxa este mai mare. Efectuarea unui proiect bancar sau conectarea banilor la schimb are un risc mai redus de rambursare in comparatie cu finantarea contului dvs. cu PayPal sau cu un card de credit / debit in care fondurile transferate pot fi inversate si returnate utilizatorului la solicitarea sa catre banca.

Pe langa taxele de tranzactie si taxele de transfer de fonduri, comerciantii pot fi, de asemenea, supusi comisioanelor de conversie valutara, in functie de monedele acceptate de schimbul de bitcoin. Daca un utilizator transfera dolari canadieni la un schimb care se ocupa doar in dolari americani, banca sau schimbul vor converti CAD-ul in USD pentru o taxa. Tranzactia cu un schimb care accepta moneda locala este cea mai buna modalitate de a evita taxa FX.

Diferentele valutare sunt masuri importante atunci cand tranzactioneaza bitcoin si variaza in functie de cat de lichid este schimbul bitcoin. De exemplu, la 31 mai 2017, cea mai buna oferta si intrebare bitcoin pe Kraken, un sistem de schimb de bitcoin, a fost XBT / 2.314,07 USD si, respectiv, 2.317,75 USD XBT / USD.

Un alt schimb online, GDAX, a avut cea mai buna oferta si perioada de solicitare pentru aceeasi fereastra de timp ca BTC / USD 2314,99 si BTC / 2319,00 USD. In mod clar, extinderea FX este mai larga pentru GDAX, dar poate nu este neaparat asa in orice moment al zilei. (Retineti ca tickerul Bitcoin este fie XBT, fie BTC, in functie de schimb).

Retineti ca un schimb de bitcoin este diferit de un portofel bitcoin. In timp ce primul ofera o platforma prin care cumparatorii si vanzatorii de bitcoin pot tranzactiona unul cu celalalt, cel de-al doilea este pur si simplu un serviciu de stocare digital pentru detinatorii de bitcoin sa-si stocheze monedele in siguranta.

Pentru a fi mai tehnice, portofelele bitcoin stocheaza chei private care sunt utilizate pentru autorizarea tranzactiilor si accesarea adresei bitcoin a unui utilizator. Majoritatea schimburilor bitcoin ofera portofele bitcoin pentru utilizatorii lor, dar pot percepe o taxa pentru acest serviciu.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation