Ce echipamente sunt necesare intr-un service auto?

Ce echipamente sunt necesare intr-un service auto?In cazul in care intentionezi sa devii antreprenor, iar pasiunea ta este sa repari masinile, daca ai si experienta in aceasta activitate, cel mai probabil vei dori sa iti deschizi un service auto.

Avand deschis un service auto si fiind un mecanic bun, vei avea in permanenta de lucru, pentru ca vrem sau nu sa se intample asta, masinile se defecteaza. Indiferent ca trebuie sa faci un schimb de ulei, sa schimbi un capat de bara, o bucsa sau sa efectuezi reparatii mai serioase, fiind un mecanic bun, vei avea de lucru mereu.

Fireste, este important sa fii un mecanic bun, dar la fel de important este si sa ai la indemana echipamentele necesare, iar in continuare poti vedea ce trebuie sa aiba un service auto in dotare.

  1. Elevator sau platforma hidraulica

Fara doar si poate, printre cele mai importante investitii pe care va trebui sa o faci atunci cand vei dori sa iti deschizi un service auto, va fi reprezentata de un elevator sau platforma hidraulica.

Elevatorul va ridica masina la inaltimea potrivita, astfel incat sa poti efectua schimbul de ulei, sa poti da o roata jos pentru a lucra la directie, etc.

  1. Trusa e schle pentru mecanica generala

Un service auto trebuie sa aiba una – doua sau chiar mai multe truse de schile pentru mecanica generala. Aici ne referim atat la chei fixe, cat si la chei inelare, chei tubulare, chei pentru bujii, clichet, surubelnite sau ciocane.

In afara acestora, vei avea nevoie de un set chei combinate Troy T21525, Ø6-32 mm, 25 piese, dar si de o trusa pentru montat si demontat rulmenti. Totodata, amintim si un pistol pneumatic care iti va fi de mare folos pentru orice lucrare mecanica sau de intretinere.

  1. Echipament pentru reincarcarea instalatiei de AC a masinilor

Fara doar si poate, acesta este un alt echipament de care ai mare nevoie intr-un atelier auto. In zilele noastre, majoritatea masinilor au AC sau clima, iar pentru ca acestea sa ofere aer rece, trebuie sa fie alimentate periodic. Un echipament de reincarcare a instalatiilor AC a masinii poate fi manual sau automat.

  1. Masina de demontat si de montat si echilibrat roti

O astfel de masina este de obicei folosita in vulcanizari, insa daca ai posibilitatea sa o cumperi, merita sa faci aceasta investitie, pentru ca te vei putea extinde, si vei putea face si lucrari de vulcanizare, sau vei angaja pe altcineva. In aceste conditii, vei avea veniturile mai mari.

  1. Chei pentru scoaterea filtrului de ulei

O astfel de trusa de chei iti este necesara de fiecare data cand trebuie sa faci schimbul de ulei al unei masini.

  1. Set de testare pentru motor

Fara doar si poate, ai nevoie de un astfel de set (tester), care poate fi universal sau OEM. un tester universal iti permite sa testezi mai multe masini, in timp ce un tester OEM poate fi folosit pe un anumit tip de masina, dar este mai sigur si mai eficient. Pentru a folosi de exemplu calitatea lichidului de frana, vei folosi un tester special.

  1. Baie pentru spalarea pieselor

Cu siguranta, este necesar sa speli instrumentele pe care le folosesti in activitatea de zi cu zi, asa ca trebuie sa folosesti o baie cu recirculare. In acest fel vei putea sa folosesti instrumentele din service, pentru o perioada de timp cat mai indelungata.

Acestea sunt asadar cateva exemple de instrumente de care ai nevoie pentru inceput, atunci cand vrei sa iti deschizi propriul service auto. Odata cu trecerea timpului insa, vei putea sa iti cumperi mai multe instrumente care sa te ajute sa iti desfasori activitatea.