Ce culori trebuie sa port in functie de mesajul pe care vreau sa il transmit?

 Ce culori trebuie sa port in functie de mesajul pe care vreau sa il transmit?Combinatia de culori este intr-adevar o parte importanta atunci cand vine vorba de a face o prima impresie, deoarece confera o atingere personala. Prin culori, comunicati mai multe despre dvs. si majoritatea oamenilor proceseaza interpretarea culorilor mai rapid decat alte aspecte ale tinutei dvs.

Este un mod foarte rafinat de comunicare a informatiilor despre dvs. Cu toate acestea, ar trebui intotdeauna sa ajungeti la judecata personala si la modul in care va uitati la culori. Deci atunci cand alegeti cele mai bune rochii sau costume este bine sa fiti atenti si la detalii precum culorile.

Exista, totusi, cateva orientari care pot fi folosite pentru a face o combinatie de culori interesanta si placuta pentru ochi. Este greu sa dai un raspuns exact la aceasta intrebare, dar, in general, se poate spune ca riscul de a folosi prea multe culori este mai mare decat riscul de a folosi prea putine.

O regula frecvent utilizata in care nu puteti merge prost in aceste chestiuni este sa folositi trei culori. Veti avea nevoie de:

retroboutique.ro

Culoarea primara: Aceasta este culoarea principala a echipamentului. Acesta va ocupa cea mai mare parte a zonei si va stabili tonul pentru un costum ca un intreg, de exemplu costum negru.

Culoarea secundara: Aceasta este cea de-a doua culoare cea mai utilizata pe tinuta dvs. si este de obicei acolo pentru a “sustine” culoarea primara. Ar trebui sa fie o culoare care este destul de aproape de culoarea primara sau o culoare care face un contrast bun, si anume camasa alba.

Culoare evidentiata: Aceasta este o culoare care este utilizata pentru a accentua anumite parti ale echipamentului. Este de obicei o culoare care contrasteaza mai mult cu culorile primare si secundare si, prin urmare, ar trebui utilizata cu moderare. Este obisnuita folosirea unei culori complementare sau gratuite pentru acest lucru (a se vedea mai jos).

Poti si ar trebui sa folosesti aceste tipuri de culori pentru fiecare imbracaminte pe care o poti purta, daca este o imbracaminte casual, un costum office sau, bineinteles, o imbracaminte formala. Exista cateva combinatii care merg la imbracaminte mai formala, in timp ce unele combinatii merg cu costume casual sau sportive.

Culorile mai intunecate sunt vazute ca fiind formale, in timp ce combinatiile de culori stralucitoare sunt vazute ca fiind sportive si distractive. Roata de culori nu este ceva folosit doar in arta, ci este folosita si pentru imbracaminte si multor ani de experienta.

Roata de culori este foarte utila atunci cand doriti sa combinati culorile intr-un mod placut pentru dvs. si pentru toti ceilalti. Mai jos vom demonstra cateva dintre cele mai comune moduri de a combina culorile rotii de culoare.

Alegerea culorilor prin cautarea pe roata de culoare este foarte utila pentru persoanele care nu stiu cum sa aleaga culorile. Desigur, unii oameni pot alege culori din instinct, dar daca analizati combinatiile pe care le fac, veti vedea ca acestia respecta aceleasi reguli, doar intr-un mod inconstient.

lensa.ro

Culorile analogice sunt acele culori care se afla pe ambele parti ale unei anumite culori. Adesea, acestea sunt scheme de culori gasite in natura. O tinuta care foloseste culori similare se vede de obicei armonioasa. Culoarea secundara, asa cum este descrisa mai sus, poate fi adesea o culoare analogica.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation