Ce cred oamenii despre amanetul auto?

lensa.ro

Ce cred oamenii despre amanetul auto?In momentul in care vine vorba despre casele de amanet, indiferent ca discutam despre amanet auto, amanet electronice sau amanet bijuterii, oamenii nu au o parere tocmai buna despre aceste case de amanet.

Foarte multe persoane datorita faptului ca nu detin informatii corecte, considera ca atunci cand o persoana isi amaneteaza un bun, isi pierde automat dreptul asupra bunului respectiv.

Lucrurile nu stau insa chiar asa, pentru ca o casa de amanet poate sa reprezinte in foarte multe cazuri singura solutie pentru ca o persoana sa isi rezolve problemele financiare.

Nu putine au fost situatiile in care anumite persoane au avut nevoie de sume foarte mari de bani, pe care nu le-au putut obtine nici de la banca si nici de la Institutiile Financiare Nebancare de la care au solicitat imprumuturile.

In ceea ce priveste amanetul auto, acesta este un tip de imprumut pe care o casa de amanet il poate oferi oricarei persoane care detine un autoturism, si care lasa autoturismul drept garantie pana in momentul in care isi achita datoria.

Pentru a se realiza un astfel de imprumut, este necesar sa se incheie mai intai de toate un contract de amanet auto, iar acesta se poate incheia numai in cazul in care persoana care solicita imprumutul prezinta urmatoarele documente:

  • Cartea de identitate in cazul in care este proprietar in acte al masinii, sau cartea de identitate a proprietarului masinii din acte;
  • Copie xerox a certificatului de inregistrare a firmei in Registrul Comertului, in situatia in care masina este detinuta de catre o persoana juridica;
  • Cartea de identitate a masinii;
  • Certificatul de inmatriculare al masinii, sau talonul mai pe intelesul tuturor.

Cei care se prezinta la sediul casei de amanet cu aceste documente, au de asteptat apoi pana cand reprezentantii casei de amanet evalueaza masina, iar in timpul evaluarii acestia vor tine cont de urmatoarele aspecte:

retroboutique.ro
  • Marca si modelul masinii;
  • Anul fabricatiei masinii;
  • Gradul de uzura al masinii;
  • Valoarea de piata a masinii.

In functie de aceste aspecte se va stabili o suma de bani pe care casa de amanet i-o va oferi clientului drept imprumut. Acesta poate accepta sau poate refuza.

Daca se va cadea la un numitor comun, se va incheia un contract de amanet valabil 30 de zile, timp in care oricand clientul isi poate plati datoria si isi poate recupera masina.

Exista si situatia in care clientul nu isi poate plati datoria, iar acesta poate cere sa ii fie prelungit contractul de amanet pe termen nedeterminat, insa trebuie sa plateasca comision in acest caz.

Persoanele care au de gand sa isi amaneteze masinile trebuie sa stie ca acestea vor fi pastrate in cele mai sigure conditii, in parcurile auto ale caselor de amanet, unde vor fi pazite de catre agenti de paza, si vor fi monitorizate video.

Acum, cei care vor citi acest articol, cu siguranta vor intelege ca o casa de amanet este foarte utila pentru cei care au nevoie de sume de bani, pentru ca ofera imprumuturi mari, iar clientii isi pot recupera fara probleme bunurile lasate drept garantie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation