Ce aliaje pot contine bijuteriile din aur?

Ce aliaje pot contine bijuteriile din aur?Atunci cand vine vorba despre accesorii, bijuteriile sunt cele mai des achizitionate atat de catre femei, cat si de catre barbati. Bijuteriile pot fi realizate din diferite materiale, insa cele mai multe persoane isi indreapta atentia spre bijuteriile din aur, care sunt mai valoroase decat cele din argint sau decat din diferite alte materiale.

Cand cumparati bijuterii din aur, este foarte important sa cunoasteti faptul ca acestea nu sunt fabricate din aur pur. Aurul tau este intr-adevar un aliaj, sau un amestec de metale. Puritatea sau finetea aurului din bijuterii este indicata prin numarul sau de karate – aurul de 24 de karate (24K sau 24 kt) este la fel de pur ca aurul pentru bijuterii. Aurul care are 24K se mai numeste aur fin si are o compozitie de 99,7% aur pur. Aurul de dovada este si mai fin, cu peste 99,95% puritate, dar este utilizat doar in scopuri de standardizare si nu este disponibil pentru bijuterii.

Deci, care sunt metalele care sunt aliate cu aur? Aurul va forma aliaje cu cele mai multe metale, dar pentru bijuterii, cele mai comune metale de aliere sunt argintul, cuprul si zincul. Cu toate acestea, se pot adauga si alte metale, in special pentru a face aur colorat. Iata in continuare o lista cu compozitiile unor aliaje comune de aur: aurul alb de 22 de karate este compus din 91.67 % aur, 5% arging, 2% cupri si 1.33% zinc.

Aurul rosu de 18 karate este alcatuit din aur in proportie de 75%, in timp ce restul de 25% este cupru. In ceea ce privestea urul roz de 18karate, precizam faptul ca acesta este alcatuit de aur in proportie de 75%, cupru in proportie de 22.5%, si argint in proportie de 2.75%.

lensa.ro

Exista de-asemenea si aur roz care este alcatuit din aur in proportie de 75% si cupru in proportie de 20%, in timp ce argintul este in proportie de 5%.

Aurul alb de 18 karate este alcatuit din aur in proportie de 75%, in timp ce restul de 25% poate fi ori paladiu ori platina. Exista de-asemenea bijuterii din aur care pot fi achizitionate de la casele de amanet aur, si care sunt tot din aur alb, iar acestea pot sa aiba compozitia de 75% aur, 10% paladiu, 10% nichel si 5% zinc.

Exista de-asemenea bijuterii din aur alb-gri de 18 karate pe care le puteti cumpara de la casele de amanet aur, sau pe care le puteti vinde caselor de amanet aur, si care sunt alcatuite din aur in proportie de 75%, fier in proportie de 17% si cupru in proportie de 8%.

Se pot gasi de-asemenea bijuterii realizate din aur verde moale de 18 karate, care pot fi realizate din aur in proportie de 75%, in timp ce restul de 25% este argint. Bijuteriile din aur verde deschis de 18 karate, au urmatoarea compozitie: aur 75%, cupru 23% si cadmiu 2%.

Exista bijuterii din aur verde tot de 18 karate, care au urmatoarea compozitie: aur 75%, argint 20% si cupru 5%. In schimb, bijuteriile realizate din aur verde profund de-asemenea care are 18 karate, sunt realizate din aur in proportie de 75% din aur, 15% arging, cupru 6% si cadmiu 4%.

Bijuteriile de 18 karate din aur albastru, sunt alcatuite din aur in proportie de 75%, in timp ce fierul este folosit in proportie de 25%. Exista chiar si bijuterii fabricate din aur miv, care contin 80% aur si 20% aluminiu

Asadar, dupa cum se poate vedea, bijuteriile pe care le puteti cumpara de la o casa de amanet aur, sau pe care le puteti vinde unei case de amanet aur, nu sunt realizate din aur 100%, ci acestea contin 80% aur in cazul aurului mov, sau 75% aur, plus diferite aliaje.

Este foarte important sa cunoasteti toate aceste detalii atunci cand doriti sa cumparati sau sa vindeti bijuterii. Toate aceste informatii va pot influenta alegerile.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation