Cate tipuri de anvelope sunt ?

Cate tipuri de anvelope sunt ?Anvelopele sunt de diferite tipuri pentru că procesul de fabricație variază în funcție de materii prime și echipamente este recomandat pentru producătorii de anvelope să producă mai multe tipuri de anvelope. Aceste tipuri sunt de performanțe înalte, fiecare dintre ele având un scop clar, concret când vine vorba de utilizarea acestora în diferite medii cu diferite zone geografice ce implică diferite nivele de temperatură și tipuri de sol.

Anvelopele pentru noroi și zăpadă, denumite și M&S ( mud and snow ) sunt concepute pentru anotimpul iarna și proiectate pentru a oferi performanțe considerabile petru temperaturi scăzute. Cauciucul anvelopelor de iarnă este de obicei mai moale decât cel ai cauciucurilor de vară, asigurând astfel o mai bună aderență pe zăpadă și gheață.

Anvelopele de iarnă pot avea mai multe caneluri, ceea ce este și recomandat pentru a prinde gheața, aceste caneluri ajutând la o aderență cât mai bună. Anvelopele pentru iarnă vor purta semnul unui fulg de zăpadă pentru a fi recunoscute mai ușor.

Unele anvelope sunt fabricate din metale reciclabile de dimensiuni mici ( numite și ținte ) pentru a mări tracțiunea, fiind folosite între 70 și 80 astfel de metale reciclabile. Astfel de anveolpe nu se folosesc decât în zonele în care zăpada este din abundență pentru a proteja autostrada, datorita metalelor reciclabile ce fac parte din structura acestor anvelope, materialul autostradei putându-se tocii.

Anvelopele cu ținte sunt folosite și la biciclete iar aderența pe gheață este cam aceeași cu aderența pentru noroi. Însă aceste ținte, după câțiva ani de utilizarea a anvelopelor respective, vor ieși, uzura fiind un factor definitoriu la orice tip de anvelope.

Anvelopele pentru noroi sunt anvelope cu zimți mari ce au scopul de a mușca din noroi pentru o aderență cât mai bună. De asemenea,
designul mare al acestor zimți permit noroiului să alunece ușor, astfel că anvelopa dumneavoastră nu va avea nevoie de curățiri foarte dese, genul acesta de anvelope fiind excelent pe drum muntos. Cu toate acestea, în zonele în care noroiul sau zăpada nu au un strat foarte gros, anvelopele ar trebui să aibă o grosime de dimensiuni mai mici, pentru că, fiind mai subțire, anvelopa va avea mai multă presiune pe suprafața drumului permițând astfel anvelopei să penetreze mai bine suprafața de zăpadă sau noroi.

Pe lângă anvelopele pentru noroi și zăpadă mai sunt două tipuri de anvelope universale ce necesită o investișie mai mare însă aceste anvelope sunt excelente în cazul în care doriți să plecați într-o drumeție și nu sunteți sigur de ceea ce poate urma. Primul tip de anvelope se numește all seasons și este bun indiferent de anotimpul în care vă aflați, astfel că indiferent că este iarna sau vară, dumneavoastră veți folosi același set de anvelope. Al doilea tip tip de anvelope se numește all terrain și este ideal când doriți să plecați pe distanțe lungi și pe diferite tipuri de teren, acestea fiind ideale indiferent că mergeți pe asfalt, zăpadă, nămol, teren accidentat sau orice altceva.

Fiecare dintre aceste tipuri de anvelope sunt ideale și este recomandat să ii cunoașteți pe cei de la Anvelomag.ro  pentru ca, va ofera detalii despre fiecare în parte înainte de a achiziționa o anvelopă.