Cat de important este sa alegi patul potrivit?

retroboutique.ro

Cat de important este sa alegi patul potrivit?Patul dupa cum bine stim cu totii, este cel mai important obiect de mobilier dintr-un dormitor, este piesa de rezistenta a incaperii. De fiecare data cand oamenii isi amenajeaza dormitorul, mai intai de toate aleg patul, dupa care in functie de patul ales, isi indreapta atentia si spre diferite alte obiecte de mobilier.

Alegerea patului potrivit este o necesitate, dat fiind faptul ca acesta are un rol estetic deosebit de important, dar cel mai important este ca un pat de cea mai buna calitate, ofera un somn de calitate, iar un somn de calitate vine cu o multime de beneficii pentru sanatate, iar cateva veti descoperi in cele ce urmeaza.

  1. Somnul te face mai atractiv

Somnul te face mai atractiv! O noapte de somn buna te face sa arati mai atragator si face ca ceilalti oameni sa fie in contact cu tine.

Cercetarile din Suedia au inclus doua grupuri de 25 de persoane, una dupa doua nopti cu 8 ore de somn si alta dupa doua nopti cu doar 4 ore de somn. Apoi, un grup de 40 de persoane a fost solicitat sa evalueze oamenii din fotografii pentru atractivitatea lor.

Aceleasi persoane au fost considerate mai putin atractive atunci cand au avut doar 4 ore de somn si mai atractive atunci cand au avut 8 ore de somn.

De asemenea, grupul a indicat ca ar fi mai probabil sa aiba contact cu persoanele din fotografiile care au dormit mai mult decat cei care au dormit mai putin. Reiese dintr-un studiu similar ca persoanele care au avut mai putin somn au fost considerate mai putin sanatoase si mai putin atractive.

Ambele rezultate concluzioneaza ca atractivitatea noastra perceputa este, intr-un fel, direct legata de cat de bine dormim noaptea, iar pentru a dormi cat mai bine si pentru a ne odihni perfect astfel incat a doua zi sa avem bateriile incarcate, avem nevoie de un pat de cea mai buna calitate.

  1. Somnul te ajuta sa rezolvi probleme grave

Somnul te ajuta sa rezolvi probleme grave. Daca aveti o problema dificila de rezolvat, un somn bun va va ajuta sa gasiti raspunsul. Un studiu realizat de Universitatea Lancaster a impartit 27 de barbati si 34 de femei in 3 grupuri. Fiecare grup a avut o serie de probleme simple si dificil de rezolvat.

Un grup a trebuit sa raspunda imediat la intrebari, un alt grup a primit ceva timp sa se gandeasca la raspunsuri, iar celui de-al treilea grup i s-a spus sa mearga la culcare si sa gaseasca solutia dimineata.

Dintre cele 3 grupuri, cel care s-a dus la culcare a rezolvat cel mai mare numar de probleme. Interesant este ca au rezolvat acelasi numar de probleme simple ca si celelalte grupuri, dar au rezolvat un numar mai mare de probleme dificile.

Motivul pentru asta este ca somnul ne ajuta sa accesam informatii care sunt profund ascunse in subconstient, astfel incat creierul poate accesa mai multe date pentru a rezolva problema decat ar fi posibil altfel.

Un studiu realizat de Universitatea din California a constatat ca somnul REM ofera o mare parte din aceasta capacitate suplimentara de rezolvare a problemelor. Cercetatorii au descoperit ca somnul REM este cea mai buna stare pentru procesarea creativa si creste capacitatea de rezolvare a problemelor cu aproape 40%.

  1. Somnul te ajuta sa slabesti si sa ramai sanatos

Somnul te ajuta sa slabesti simtind mai putina foame, simtindu-te mai complet dupa mese si arzand mai multe calorii in timpul zilei. Intr-un studiu realizat in Suedia, masuratorile taliei si numarul de ore de somn pe noapte au fost inregistrate de un grup de 6.500 de femei in varsta de 20 de ani.

Prin aceste date, oamenii de stiinta au vazut o legatura directa intre marimea taliei si numarul de ore in care au dormit. Au ajuns la concluzia ca persoanele care dormisera prea putin aveau o greutate mai mare decat cele care dormeau sapte sau mai multe ore pe noapte.

Un studiu similar realizat la Universitatea Columbia a ajuns la concluzia ca persoanele care dormeau doar 5 ore pe noapte aveau 50% mai multe sanse sa fie supraponderale decat cei care dormeau recomandat 7 – 8 ore.

De ce este? Persoanele cu lipsa de somn au niveluri mai mari de ghrelin, hormonul foamei si niveluri mai scazute de leptina, un semnal care va spune creierului ca sunteti plin. Dezechilibrul acestor hormoni inseamna ca te simti mai infometat si mai putin plin dupa o masa.

Dar de asemenea, vei arde mai putin din mancarea pe care o mananci. Cercetarile efectuate in Germania au aratat ca persoanele care se confrunta cu lipsa somnului ard cu 20% mai putine calorii decat cei care au dormit bine.

lensa.ro

Dupa cum se poate vedea, somnul de calitate reprezinta o necesitate pentru fiecare persoana, iar din acest motiv, este necesara alegerea unui pat de calitate superioara de pe https://www.mobilierinteligent.ro/.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation