Care sunt tratamentele stomatologice premium?

retroboutique.ro

Care sunt tratamentele stomatologice premium?O clinica stomatologica de renume precum Dentaline, ofera pacientilor sai doar tratamente stomatologice premium, iar in urmatoarele randuri, veti descoperi care sunt acestea.

Lipirea

Lipirea este un tratament care poate fi utilizat pentru a repara dintii care sunt deteriorati, taiati, fracturati sau decolorati sau pentru a reduce decalajele dintre dinti. Pentru aceasta procedura, un dentist amesteca rasina compozita – un tip de plastic – intr-o pasta, apoi nuanteaza amestecul pentru a albi sau a se potrivi cu culoarea dintilor.

Pe fiecare dinte se aplica mai multe straturi de rasina. Fiecare strat este intarit sub o lumina ultravioleta sau cu laser. Etapele finale includ modelarea si lustruirea materialului din rasina, astfel incat dintele finit sa para natural si neted.

lensa.ro

Lipirea poate fi de asemenea utilizata pentru a construi dinti mai mari, si pentru a-i face sa para mai tineri. Lipirea este unul dintre cele mai comune tratamente stomatologice premium pentru persoanele de toate varstele, inclusiv copiii, deoarece rasina poate fi inlocuita pe masura ce dintii cresc.

Bretele

Bretelele dentare sunt dispozitive utilizate pentru a corecta alinierea dintilor si a problemelor legate de muscaturi. Bretelele indreapta dintii prin exercitarea unei presiuni constante asupra lor.

Poduri si implanturi

Podurile si implanturile sunt doua modalitati de inlocuire a unui dinte lipsa. Podurile sunt dinti falsi ancorati in loc de dintii vecini. Podul este format din doua coroane pe dintii de ancorare, impreuna cu dintele fals din centru. Implanturile dentare sunt radacini artificiale folosite pentru sustinerea dintilor de inlocuire.

Coroane

O coroana este un invelis care se potriveste peste un dinte care a fost deteriorat de carii, rupt, colorat prost sau cu forma gresita. Este pregatita de catre medicul stomatolog si, de obicei necesita mai mult de o vizita la clinica stomatologica Dentaline pentru a fi finalizata.

O coroana poate fi confectionata din acril, metal, portelan sau portelan legat de metal. Coroanele din portelan total arata mai mult ca dintii naturali si, de aceea sunt de obicei folosite pentru dintii din fata, in timp ce portelanul legat de metal este mai puternic si mai bun pentru coroanele din spatele gurii. Uneori, coroanele din metal sunt folosite pentru dintii din spate din cauza rezistentei metalului.

Pentru a va pregati dintele pentru o coroana, acesta este mai intai amortit cu anestezie si apoi depus in jos, astfel incat capacul sa se potriveasca peste el. Se face o impresie a dintilor si a gingiilor, iar deasupra dintelui este montat un capac temporar, pana cand este gata coroana permanenta. La urmatoarea vizita, stomatologul va indeparta capacul temporar si va cimenta coroana pe dinte. Coroana se va potrivi indeaproape cu culoarea si forma dintilor naturali.

Extractii

Este posibil sa fie nevoie de o astfel de solutie in cazul in care aveti un dinte grav deteriorat. Pentru tratamentul ortodontic este posibil sa fie eliminati si dintii permanenti.

Proteze dentare

Protezele dentare sunt dispozitive protetice care inlocuiesc dintii pierduti. Exista doua tipuri de proteze, si anume partiale si complete. Protezele complete sunt adesea denumite „dinti falsi”.

Umpluturi si reparatii

Umpluturile si reparatiile dentare folosesc materiale de restaurare utilizate pentru repararea dintilor care au fost compromisi din cauza cavitatilor sau a traumelor.

Chirurgia gingiilor

Bolile parodontale sau ale gingiilor sunt infectii care afecteaza gingiile si osul maxilarului, si care pot duce la pierderea gingiei si a dintilor. Exista doua etape majore, si anume gingivita si parodontita. Gingivita este forma mai usoara si reversibila; boala parodontala este adesea mai severa. In unele cazuri, chirurgia gingiilor va fi necesara pentru a inversa efectul bolii.

Examinarea cancerului oral

Cancerul oral incepe in celulele gurii, limbii sau gatului. Screeningul cancerului oral este de obicei o parte de rutina a unui examen stomatologic. In cadrul acestui examen, medicul stomatolog va simti ca apar tumori sau modificari neregulate ale tesutului la nivelul gatului, capului, fetei si in interiorul gurii. Dentistul dvs. va cauta, de asemenea, rani sau tesut decolorat in gura.

Canale radiculare

Canalele radiculare trateaza boli sau dinti absentati. Odata ce un dinte este ranit, crapat sau deteriorat, este necesara deschiderea sa si curatarea tesutului infectat din centru. Acest spatiu este apoi umplut si deschiderea sigilata. Pastrarea dintelui ajuta la impiedicarea celorlalti dinti sa nu se desprinda si sa provoace probleme la maxilar. Salvarea unui dinte natural evita sa fie inlocuit cu un dinte artificial.

Albirea dintilor

Dintii se intuneca in mod natural cu varsta, cu toate acestea colorarea poate fi cauzata de diverse alimente si bauturi, cum ar fi cafea, ceai si fructe de padure, unele medicamente precum tetraciclina, fumatul sau o trauma a unui dinte, reprezinta alte cauze ale decolorarii. Exista diferite optiuni de albire a dintilor, inclusiv albirea la birou si acasa, dar si tratamente profesionale de albire a dintilor.

Sigilanti

Etansantii dentari, aplicati de obicei pe suprafata de mestecare a dintilor, actioneaza ca o bariera impotriva bacteriilor cauzatoare de degradare. Cel mai adesea, etansantii se aplica pe dintii din spate, de exemplu, premolari si molari.

Furniruri

Furnirurile sunt bucati de portelan puternice si subtiri care sunt lipite de dinti. Acestea sunt folosite pentru a repara dintii taiati, descompusi sau patati si pot ajuta la inchiderea lacunelor dintre dinti. Cu un pic de contur, furnirurile pot, de asemenea, sa corecteze dintii usor aglomerati sau care se suprapun. Daca dintii s-au decolorat cu varsta, un furnir poate imbunatati aspectul lor.

Furnirurile pot fi, de asemenea, utilizate din motive cosmetice in loc de coroane, care sunt mai des utilizate pentru dinti raniti sau deteriorati. Smaltul dintilor trebuie sa fie usor jos, pentru a se potrivi cu furnirul.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation