Care sunt principalele tipuri de utilaje de constructii?

lensa.ro

Care sunt principalele tipuri de utilaje de constructii

In functie de aplicatia de constructie, echipamentul greu va fi utilizat in diferite moduri si va va ajuta sa va atingeti etapele de programare. Echipamentele grele ar putea fi impartite in patru tipuri principale:

 • Echipamente mobile
 • Vehicule de constructii
 • Manipularea materialului
 • Echipament de constructie

Exista multe altele si mai multe variante ale unui echipament de constructie, dar cele enumerate mai jos sunt cele mai uzuale folosite de contractori. Acest articol va explica cateva dintre beneficiile echipamentelor comune de imprastiere a pamantului. Va recomandam utilaje pentru constructii de la Epinvest.

Excavatoarele sunt echipamente de constructie mari care pot fi disponibile pe roti sau pe sine; cea mai recenta a fost considerata standard in industrie. Un excavator traditional are de obicei un brat lung cu galeata atasat la o cabina pivotanta care se poate roti cu 360 de grade.

Operatorul sta in cabina si de acolo poate sa aiba vizibilitate asupra santierului. Excavatoarele sunt folosite de cele mai multe ori pentru a sapa in pamant sau pentru a ridica obiecte grele, inclusiv piesele prefabricate, tevi si alte echipamente mai mici. Cele mai uzuale utilizari ale unui excavator sunt:

 • Manipularea materialului
 • Saparea de santuri, gauri si fundatii
 • Taierea cu pensula cu atasamente hidraulice
 • Demolare
 • Lucrari grele de ridicare si conducte
 • Minerit
 • Dredgingul fluvial

Buldoexcavatoarele sunt foarte asemanatoare cu tractoarele cu o mica diferenta: ele au o lopata reglabila in fata echipamentului si o mica galeata in partea din spate a incarcatorului folosit pentru sapare.

Buldoexcavatoarele sunt considerate echipamente de constructii de dimensiuni medii pentru locuri de munca mai mici si cu spatiu limitat pentru efectuarea operatiunilor. Acestea pot misca murdaria, umple gropile, pot sapa transee si pot plasa tevile mici. Unul dintre cele mai bune atribute ale buldoexcavatoarelor este ca acestea sunt montate pe anvelope si pot fi utilizate in zonele urbanizate si pe terase.

Cupa din spate poate fi modificata utilizand atasamente diferite, permitandu-va sa sapati transee de diferite latimi.

Buldozerele sunt considerate unul dintre cele mai puternice si mai fiabile echipamente grele utilizate in industria constructiilor. Sunt echipamente puternice si extrem de greu de folosit pentru a muta murdaria de-a lungul zonelor mari deschise de pamant.

Buldozerele au o lama larga plana in fata care poate fi actionata cu ajutorul a doua pistoane hidraulice, permitand ca lama sa fie deplasata in unghiuri sau adancimi limitate. Ele sunt utilizate in mod normal pentru a impinge gramezi de pamant si pentru cernerea pamantului, in functie de marimea buldozerului. Greutatea sa poate fi folosita pentru a zdrobi bolovani printre alte actiuni.

Mini incarcatoarele sunt unele dintre cele mai versatile masini disponibile in industria constructiilor. Acest echipament, foarte simplu de utilizat, este ideal in spatii inchise sau in zone in care activitatea de constructie a fost finalizata.

Mini incarcatoarele au roti si pot oferi tractiune sporita, ideala in zapada sau noroi, reduc compactarea solului, iar sistemul de rulare al acestora impiedica deteriorarea suprafetelor finisate. Mai mult

grederele cu motor sunt echipamente grele utilizate pentru a tasa fin si pentru a muta cantitati mici de pamant. Ele au o lama lunga care poate fi ajustata pentru a corespunde anumitor unghiuri pentru a crea o suprafata plana. Acest echipament poate avea in mod normal o a doua lama in fata puntii din fata si, in unele cazuri, poate fi utilizat pentru mineritul subteran.

Acestea sunt utilizate in mod normal pentru a curata murdaria sau pietrisul sau pentru a pregati stratul de baza inainte de a turna asfalt. Grederele pot fi utilizate pentru a produce suprafete inclinate sau santuri de drenaj cu sectiuni transversale in forma de V.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation