Care sunt factorii ce influenteaza pozitionarea unui site in Google?

retroboutique.ro

Care sunt factorii ce influenteaza pozitionarea unui site in Google?Din cauza algoritmilor importanti utilizati de Google, precum Panda si Penguin, cat si a schimbarilor algoritmice zilnice efectuate de Google, uneori este dificil sa intelegem de ce site-ul nostru nu se pozitioneaza in Google asa cum ne dorim.

Cum puteti cunoaste cauzele care determina pozitionarea proasta a site-ului dumneavoastra in Google? Totul se datoreaza algoritmului Panda sau Penguin? Este de vina o cautare obisnuita sau un site competitiv se bucura de un continut mai bun ca cel al dumneavoastra?

Inainte de toate specialistul Matt Cutts recomanda utilizatorilor sa consulte contul de Google Webmaster Tools, pentru a vedea daca este mentionata cauza pentru care site-ul nu este bine indexat si care este solutia pentru a remedia aceasta problema.

De asemenea, Google Webmaster Tool isi va informa utilizatorii la aparitia fiecarei probleme, precum erori de crawl, ce pot avea un impact negativ asupra abilitatii unui motor de cautare de a naviga cu usurinta prin continutul site-ului dumneavoastra, pentru o indexare corecta a site-ului in Google.
Daca intimpinati probleme cu optimizarea siteului dumneavoastra va recomand sa apelati la unul dintre pachetele de optimizare seo DanBradu.com, sunt adevarati profesionisti care au raspuns la orice intrebare referitoare la seo si social media!

In ceea ce priveste problemele algoritmilor, echipa de web spam scrie tot felul de coduri care sunt utilizate in clasificarea holistica realizata de Google. Atunci cand sunteti afectati de un algoritm, considerati ca sunteti penalizati de Google, insa cand sunteti afectati de un alt algoritm, nu puteti considera ca ati fost penalizati, deoarece specialistii Google nu vad astfel lucrurile.

Atunci cand echipa de web spam lucreaza din ce in ce mai mult pe schimbari de calitate, nu in special pe lucruri relationate cu web spam, iar uneori se lucreaza pe lucruri ce au legatura cu web spam-ul, este dificil sa se hotarasca cum sa numeasca fiecare astfel de operatie, motiv pentru este privita precum o clasificare holistica.

De asemenea, daca fiecare schimbare efectuata de Google ar fi privita precum o penalizare, s-a crea o mare incurcatura pentru webmasteri, in incercarea de a sorta fiecare schimbare individuala realizata. Unele schimbari sunt mai evidente decat altele, insa unele sunt atat de subtile, incat este cu adevarat dificil sa se observe diferenta sau sa se determine exact care este impactul avut, in special daca sunt efectuate mai multe schimbari simultan.

Pentru a veni in sprijinul administratorilor de site-uri, de fiecare data cand se efectueaza anumite schimbari, ce pot afecta pozitionarea site-urilor, Google anunta modificarile ce urmeaza sa fie efectuate sau data la care au loc acestea. Astfel, veti putea cunoaste daca site-ul dumnevoastra  va fi sau nu afectat de modificarile respective.

Bineinteles, atunci cand schimbarile efectuate sunt minore, acestea nu sunt anuntate, deoarece nu influenteaza foarte mult indexarea site-urilor in
Google. Atunci cand site-ul dumneavoastra nu se clasifica pe pozitia dorita, insa cauza este la nivel algoritmic, puteti incerca sa modificati site-ul, pentru a se situa pe pozitia dorita.

O buna modalitate prin care puteti repozitiona site-ul consta in urmarirea site-urilor competitive, pentru a vedea ce fac administratorii acestora, pentru a fi mai bine clasificate. Astfel, puteti vedea daca se pot face schimbari, pentru o reindexare a site-ului dumneavoastra.

Cert este ca sunt putine site-uri care sunt bune din toate punctele de vedere si mereu este loc de imbunatatire a acestora, pentru a fi mai bine indexate in motorul de cautare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation