Care sunt beneficiile magneziului

Care sunt beneficiile magneziului

Magneziul este esential pentru fixarea calciului si fosforului in oase. Consumul sau in cantitatile recomandate ajuta la prevenirea problemelor cum ar fi crampele, de exemplu.

Beneficiile magneziului sunt foarte variate, deoarece aceasta substanta nu participa doar la unul, doua sau trei procese ale corpului, ci si la multe. Sunteti curiosi sa aflati ce poate face magneziul pentru dvs.? In acest caz, nu uitati sa cititi tot ceea ce va vom spune in continuare.

Potrivit datelor de la Institutele Nationale de Sanatate, magneziul “regleaza functia musculara si a sistemului nervos, nivelul zaharului din sange si tensiunea arteriala”. In plus, ajuta la formarea proteinelor, a masei osoase si a ADN-ului (materialul genetic prezent in celule).”

Toate acestea inseamna ca magneziul este un mineral esential in realizarea diferitelor procese metabolice si este prezent in toate celulele corpului.

Revizuim care sunt beneficiile magneziului?

Magneziul, un nutrient esential pentru sanatate si bunastare

Magneziul poate fi gasit in natura sub forma unui ion care formeaza saruri si oxizi si are un rol biologic foarte important nu numai pentru oameni, ci si pentru plante. De fapt, clorofila o contine si stiti cat de esential este acest compus pentru fotosinteza sa apara si sa produca oxigenul pe care il respiram, precum si cresterea plantelor pe care le consumam.

Asa cum am mentionat mai devreme, la om acest nutrient se gaseste in toate tesuturile, in special oasele si muschii. Functiile sale sunt foarte diverse. Sa ne uitam la unele de mai jos.

  • Permite relaxarea musculara.
  • Intervine in metabolismul calciului.
  • Contribuie la echilibrul sistemului nervos.
  • Este deosebit de important in mentinerea ritmului adecvat in bataile inimii.
  • Stabilizeaza firele ADN si ARN, permitand regenerarea celulara adecvata.
  • Este implicat in productia de ATP, energia necesara pentru toate procesele metabolice.
  • Ea intervine in procesele de productie ale neuromodulatorilor si neurotransmitatorilor care permit informatiilor sa calatoreasca sub forma unui impuls nervos prin corp si, astfel, ne permit sa vorbim, sa ne miscam etc.

Potrivit expertilor de la Institutele Nationale de Sanatate “prezentarile de magneziu in suplimentele alimentare care sunt cel mai usor absorbite de organism sunt: aspartat de magneziu, citrat de magneziu, lactat de magneziu si clorura de magneziu.” Cu toate acestea, inainte de a recurge la ele, idealul este intotdeauna sa includeti in mod regulat in dieta sursele lor naturale, cum ar fi nuci, seminte, leguminoase, legume cu frunze verzi si cereale integrale. Afla aici Beneficiile magneziului pentru organism.

Multe sunt alimentele care il contin, dupa cum puteti vedea, dar este destul de comun ca exista deficiente ale acestui mineral, deoarece anumite medicamente sau niveluri ridicate de stres cronic pot provoca eliminarea acestuia prin urina.

14 beneficiile magneziului

Beneficiile pentru sanatate ale magneziului sunt incontestabile. Nu numai pentru ca ajuta la mentinerea echilibrului sistemului nervos sau pentru ca intervine in metabolism, ci si pentru ca ajuta la reducerea riscului de boli de inima, contractii musculare, diabet si hipertensiune arteriala, printre alte probleme.

  1. Beneficii aparatului muscular

Magneziul este necesar in procesele metabolice care permit obtinerea energiei. Daca vrei sa ai o forta musculara mai mare, fie ca este vorba de forta de prindere sau de putere la nivelul picioarelor si bratelor si sa iti vezi muschii bine dezvoltati, nu te poti opri din a manca diverse alimente care o contin.