Care este sensul luminilor de Craciun?

Care este sensul luminilor de Craciun?Seria de Craciun este legata de nasterea lui Isus, deoarece simbolizeaza sosirea luminii intr-o lume in intuneric care avea nevoie de mantuirea ei.

Instalatia de brazi de Craciun este una dintre decoratiunile din bradul nostru de Craciun si decoratiunile pentru casa. De indata ce incepe decembrie, strazile sunt pline de aceste spoturi colorate, dar daca inca nu le cunoasteti istoria, atunci va spunem cine a inventat seria si care este semnificatia lor.

Care este istoria si semnificatia luminilor de Craciun?

Semnificatia luminilor de Craciun este legata de nasterea lui Isus, deoarece simbolizeaza sosirea luminii intr-o lume in intuneric care avea nevoie de mantuirea ei. Utilizarea de instalatii luminoase este acum un mare trend.

lensa.ro

Cu toate acestea, istoria sa este curioasa si nu atat de veche. Multi dintre noi ar putea crede ca, Craciunul, asa cum il stim, este o sarbatoare foarte veche. Dar adevarul este ca majoritatea elementelor sale si-au avut originea in secolul al XIX-lea.

De exemplu, primul poem care il descrie pe Mos Craciun a aparut in 1823 — iar ilustratiile lui Thomas Nast care i-au definit aparitia au vazut lumina zilei in 1862; Cantecul de Craciun al lui Charles Dickens a fost publicat in 1843, iar bradul de Craciun a fost introdus in Anglia de consoarta reginei Victoria, Printul Albert, care a importat din Bavaria natala tannenbaumul sau pomul de Craciun.

Din Anglia, bradul vesel de Craciun a trecut in Statele Unite, iar de acolo in lumea toata. Primul presedinte american care a infiintat un brad la Casa Alba a fost Franklin Pierce in 1856; pana in 1870

Pe atunci, oamenii obisnuiau sa-si impodobeasca brazii nou-nouti cu lumanari aprinse – in stil foarte german – care aratau grozav, dar era un risc constant de incendiu.

Inventia

Pe de alta parte, o alta serie de noutati si inventii au fost dezvoltate in Statele Unite la sfarsitul secolului al XIX-lea.

In 1871, inginerul Edward Hibberd Johnson, un tanar indraznet din Philadelphia care conducea Automatic Telegraph Company, a angajat un inventator in varsta de 24 de ani, al carui nume avea sa intre in istorie: Thomas Alva Edison.

Cand tanarul Edison a parasit compania de telegraf pentru a-si infatisa propria companie, Johnson l-a urmat si a devenit partenerul care a reusit sa-si transforme ideile grozave in bani.

Pana in 1880, Edison brevetase becul electric. Dar a existat o mica problema: au trecut cateva decenii pana cand energia electrica distribuita prin cabluri a ajuns la publicul larg.

Doi ani mai tarziu, in timpul sezonului de Craciun, Johnson a avut o idee milionara: a luat 80 de becuri albastre, rosii si albe, le-a conectat in serie cu cablu electric, le-a montat in jurul bradului sau de Craciun si le-a conectat la un generator.

Efectul a fost spectaculos, atat de mult incat Johnson – care, pe langa faptul ca a fost un geniu al afacerilor, a fost un excelent publicist – a chemat un reporter pentru a descrie scena. Inventia lui Johnson a fost inaintea timpului sau.

In 1894, presedintele Grover Cleveland a fost primul care a asamblat un brad de Craciun cu lumini electrice; pana in 1914, pretul unei serii de Craciun era de doi dolari, iar pana in anii ’30, inventia lui Johnson a luat foc in milioane de case din intreaga lume.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation