Avantaje pentru mobila din lemn masiv

Alegerea obiectelor de mobilier pentru locuinta dvs. se poate dovedi a fi o misiune mult mai complicata decat pare la prima vedere, pentru ca va fi nevoie sa tineti cont de o serie importanta de detalii.

In primul rand, este foarte important sa va stabiliti bugetul, iar apoi in functie de banii de care dispuneti, sa va indreptati atentia spre tipurile de mobilier existente in magazine.

Apoi, este foarte important sa tineti cont de spatiul de care dispuneti. Degeaba va indreptati atentia spre o canapea foarte mare si o masa de 10 persoane intr-un living care nu are mai mult de 20 de metri patrati. Deci, conteaza foarte mult spatiul de care dispuneti.

Lemnul din care este construita mobila are si el o foarte mare importanta. Puteti sa va indreptati atentia spre mobila din mobila din lemn masiv, daca situatia financiara va permite, si cu siguranta veti beneficia de o serie de avantaje, pe care le vom enumera in cele ce urmeaza.

Durabilitate dovedita

Toate obiectele de mobilier construite din lemn masiv sunt extrem de rezistente si necesita putina intretinere. Retentia suruburilor este una dintre cele mai importante diferente dintre lemnul masiv si PAL sau MDF00.

Pur si simplu, nu exista pe piata o mobila din placaj sau dintr-un material din lemn compozit, care sa retina mai bine un surub metalic si pentru o perioada mai lunga de timp decat o un corp de mobilier din stejar, artar sau frasin sau nuc. Acest lucru este sustinut prin teste de laborator.

Abilitatea de refacere

Slefuirea si refinisarea corpurilor de mobilier din lemn masiv le ofera acestora posibilitatea de a beneficia de a treia sau a patra viata, fara a fi nevoie ca mobila sa fie inlocuita din nou si din nou. Acest lucru este mult mai dificil de facut cu mobilierul realizat din placaj furniruit.

Mobilier reciclabil

Mobilierul din lemn masiv tratat cu finisaje de COV mici se mai bucura de un mare avantaj, si acela ca va deveni reciclabil si transformat in alte produse utile. Acest lucru elimina necesitatea de a trimite mobilierul din lemn la un depozit de deseuri la sfarsitul ciclului de viata util.

Capacitatea de recuperare

Capacitatea de recuperare a lemnului contribuie la conservarea resurselor naturale oferind un material versatil care poate fi utilizat intr-o gama larga de aplicatii.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai mari beneficii pe care le veti putea cunoaste in momentul in care va veti indrepta atentia spre obiecte de mobilier special create din lemn masiv, si pe care le puteti gasi la Mobchiqboutique de exemplu.

In cazul in care insa nu dispuneti de suficienti bani pentru a achizitiona mobilier din lemn masiv, cu siguranta veti opta pentru mobilier din PAL sau mobilier din MDF. Singurul avantaj al acestor piese de mobilier este pretul, insa aspectul, eleganta si rezistenta nu pot fi puse in balanta.

retroboutique.ro

Referitor la aceste caracteristici, mobilierul din lemn masiv ii este cu mult superior mobilierului creat din cele doua tipuri de materiale amintite anterior.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation