Alegerea keywords pentru site-ul nostru

Alegerea-keyword-pentru-site-ul-nostru“Keyword” reprezinta cuvantul dupa care motorul de cautare alege sa afiseze rezultatele in pagina, in functie de cautarea expresa a utilizatorilor. Asa ca, daca vrem sa promovam un site, optimizarea SEO din acest punct de vedere este bine sa fie facuta folosind cuvinte cheie diferite, pentru fiecare dintre paginile site-ului nostru.

Pentru ca ceea ce poate insemna un cuvant cheie pentru noi, pentru motorul de cautare poate fi doar un cuvant oarecare, fara o semnificatie anume, Google ne pune la dispozitie un program prin care putem afla cat de utilizat este un anumit cuvant cheie in cazul cautarilor utilizatorilor de informatie online. Vorbim desigur despre Google Keyword Tool, un program ce iti poate crea, in urma lansarii unei simple ipoteze de cuvinte cheie, o serie de variante din care tu o poti alege pe cea pe care o consideri a fi reprezentativa pentru site-ul tau.

Alegerea cuvintelor cheie se va face in principal in functie de produsele pe care incerci sa le promovezi sau sa le vinzi. Trebuie luata in calcul si frecventa de aparitie a acestora, datorita faptului ca o optimizare SEO facuta pe baza unui cuvant ce exprima o cautare generala nu ne va conduce spre accederea catre locurile fruntase intre rezultatele unei cautari. De aceea poate ar trebui facuta o lista prealabila a cuvintelor cheie care ne-ar putea aduce beneficii, urmand ca ulterior sa le personalizam in functie de caracteristica distincta pe o care o oferim, cea care ne deosebeste practic de competitorii nostri. Aici intervin foarte mult si factorii ce tin de specificul site-ului, fie ca vorbim despre un blog, un magazin online sau despre o platforma a unui magazin de prezentare.

Optimizarea din punct de vedere al cuvintelor folosite are la baza 3 categorii de cuvinte cheie: termenii de baza, cuvintele sau expresiile de sprijin si cuvintele inrudite.Termenii de baza se refera in 2-3 cuvinte la continutul pe care este axata pagina, cel pe care dealtfel incearca sa il scoata in evidenta. Un astfel de exemplu va fi folosirea unor expresii de genul: “rasini pentru pardoseli industriale”, sau “biciclete copii”. Frazele de sprijin se concretizeaza prin adaugarea la termenii de baza a unui cuvant neutru, care sa scoata in evidenta caracterul de unicitate al produsului nostru. Astfel, exemplele de mai sus vor fi regasite in paginile site-ului sub forma: “producator de rasini pentru pardoseli industriale” sau “cadru pentru bicicleta copii”.

In ceea ce priveste cuvintele inrudite, acestea pot fi derivate din cuvintele de baza si pot atrage atentia spre o alta categorie de produs, pe care nu avem posibilitatea de a o expune in mod direct in pagina vizitata. Sa luam ca exemplu un magazin de scule si utilaje, in care termenul de baza va fi spre exemplu “ciocan pneumatic X”. In acest caz, expresia de sprijin poate fi “incarcator ciocan pneumatic X “, iar cuvintele inrudite pot lua forma “ciocan pneumatic X 2013”, oferindu-ne posibilitatea vizualizarii unor produse similare, existente in alte pagini ale site-ului nostru. Principiul este destul de simplu, insa atentia majora trebuie indreptata catre alegerea cuvintelor de baza, cele care pot face diferenta intre noi si concurenta. Aceste expresii trebuie sa fie reprezentative, alese dintre cele mai bune, sa fie lizibile si foarte usor de accesat.

Atentie insa la fenomenul de supra-optimizare, ce are ca efect determinarea scaderii increderii Google. Acesta va recunosate daca termenii folositi ca si keyword, sunt utilizati in mod excesiv sau abuziv, si va clasifica mesajul nostru ca fiind spam. Acest lucru poate duce la penalizari venite din partea Google ce au ca efect scaderea in topul credibilitatii in fata utilizatorilor World Wide Web. In cazul supra- optimizarii se incadreaza urmatoarele aspecte: continutul ascuns sau partial ascuns (prezent in pagina, insa avand aceeasi culoare cu fundalul site-ului, astfel incat acesta devine ilizibil), copierea textelor in care singura modificare adusa este cea strict relationata de anumite keywords specifice activitatii noastre, precum si cuvintele cheie sau titlurile ce le contin si prezenta lor in mod abuziv in continutul paginii.

Aceste informatii trebuie intelese cat se poate de bine, deoarece in cazul unei intelegeri deficitare acest lucru poate conduce la pierderea muncii de pana acum, in loc de a aduce rezultate notabile. Pentru a fi siguri ca nu veti da gres in ceea ce priveste promovarea site-ului dumneavoastra recomandat ar fi sa apelati la firme cu structuri bine definite de optimizare site-uri sau optimizare SEO, putandu-va recomanda in acest caz o colaborare de o seriozitate la cele mai inalte standarde, cu specialistii Danbradu.ro. Inainte de a apela la aceste servicii, va puteti face o idee asupra beneficiilor pe care acestia le ofera, accesand site-ul lor, unul foarte bine organizat dealtfel, si anume www.danbradu.ro .


Articole asemanatoare :
1.Accepting Guest Articles? SEO Guest Blogging Tips Only a Writer Would Know
2.BrightEdge Raises $42.8M For Content Marketing And SEO
3.Five Ways to Keep/Get Results When SEO Clients Are Unresponsive
4.RKG Launches SEO Forecasting Tool & Pilot Program Offering Insight On ‘Not Provided’ Query Data