Acoperiri automate pentru piscine: cum sa il alegeti pe cel potrivit

lensa.ro

Acoperiri automate pentru piscine: cum sa il alegeti pe cel potrivitA va pastra piscina curata si in siguranta face parte din a fi un proprietar responsabil al piscinei. O acoperire solida si fiabila a piscinei creeaza o bariera care blocheaza resturile. De asemenea, pastreaza departe copiii curiosi si criticii, precum si vizitatorii nedoriti, ajutand la prevenirea accidentelor. Puteti face lucrurile mai usoare pentru dvs. (si pentru spatele dvs.) cu un capac automat pentru piscina pe care il puteti achizitiona de la comerciantii care vand si accesorii piscine olimpice; si care adauga un plus de comoditate.

Notiunile de baza ale acoperirilor automate de piscine

In functie de locul in care locuiti, este posibil sa fi instalat deja un gard in jurul bazinului dvs. pentru siguranta si respectarea legilor locale. Va puteti gandi la o acoperire automata a piscinei ca un gard orizontal.

Anatomia unei acoperiri automate a piscinei

Ca un stalp, o macara sau un echipament de pe o barca cu panze, copertele automate ale bazinului se bazeaza pe masinile simple pe care le numim scripete pentru a functiona. Capacul foloseste doua role si un set de piese, impreuna cu franghie sau cabluri si un motor mic, pentru a-i lucra magia.

Capacele automate ale bazinului au o mulineta mare la un capat, folosita pentru a intoarce capacul de vinil gros cand doriti sa deschideti piscina. La celalalt capat, veti gasi o bobina mai mica, care adaposteste funia sau cablurile. Si de-a lungul marginilor piscinei, veti vedea o pereche de piese drepte care leaga cele doua role. Franghia sau cablurile strabat aceste piste.

Cand deschideti capacul, tamburul mai mic se desfasoara, iar tamburul de capac acopera vant, tragand capacul inapoi. Cand acoperiti piscina, procesul functioneaza invers si bobina de franghie se infasoara, tragand capacul peste piscina. Bitul „automat” din acest proces este motorul, care transforma tambururile pentru dvs. cand apasati un buton.

Acoperirea bazelor estetice

Veti avea mai multe optiuni atunci cand instalati o acoperire automata a piscinei, in functie de configurarea, obiectivele si bugetul dvs. In timp ce, din punct de vedere tehnic, puteti instala singur sistemul, este nevoie de cunostinte de electronica si de o anumita abilitate pentru a-l incerca in mod corespunzator in marginea bazinului. Daca nu te simti confortabil sa faci singur, poti angaja un profesionist. De fapt, il recomandam.

Gasiti un contractant cu experienta instaland huse automate pentru piscine. Acestea pot instala sistemul de tambururi si piese la vedere, sa le camufleze ca parte a puntii dvs. sau sa le ascunda complet aruncand in afara totul, in afara de capacul de sub punte sau de acoperis. Partea cea mai buna este ca vei putea sa te odihnesti usor, ca totul va arata bine si va functiona corect.

Avantajele piscinelor acoperite

O mai buna siguranta: aceste acoperiri rezistente sunt excelente pentru a pastra resturile, contaminantii si oamenii, precum si apa si caldura. Constructia grea a vinilului poate suporta o cantitate moderata si ajuta la prevenirea accidentelor. Toate capacele de siguranta ale piscinei trebuie sa suporte cel putin 485 de kilograme (greutatea a doi adulti medii si a unui copil).

Asociati capacul cu o pompa de acoperire a piscinei si puteti preveni acumularea de apa nedorita si maximizati siguranta.

Reducerea pierderilor: piscina dvs. isi pierde cea mai mare parte din caldura in aer liber. Invelisurile automate ale piscinei pot, de asemenea, sa capteze caldura si sa mentina apa mai calda.

Veti obtine beneficiile de caldura si anti-evaporare, reducand in acelasi timp nevoia dvs. de igienizant si de modificari chimice pentru a va mentine apa echilibrata.

Un alt mare avantaj este acela ca nu trebuie curatata piscina dupa ploaie. Avand piscina acoperita, aceasta va fi protejata atunci cand va ploua, deci nu mai trebuie facuta curatenie dupa ploaie.

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj al unei piscine acoperite (si singurul de fapt), este pretul. In functie de suprafata piscinei si in functie de firma care construieste acoperisul, acesta poate costa mai multi sau mai putini bani.

retroboutique.ro

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste acoperisurile piscinelor. De preferat ar fi ca piscinele in aer liber sa aiba acoperis, datorita multiplelor avantaje pe care un acoperis de piscina le ofera.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation