Sejururi pentru cei singuri

Sejururi pentru cei singuriMulti oameni care traiesc fara un partener renunta la calatorii, dar de multe ori a calatori singur iti ofera o libertate deplina in deplasare, in alegeri privind calatoria, in petrecerea timpului si linistea contemplarii peisajelor.

Calatoriile scurte pot fi revigorante

O calatorie de cateva zile, in care sa te deconectezi de cotidian si de probleme poate sa schimbe perspectiva asupra vietii, sa iti ofere relaxare si cateva zile pline de mici bucurii si rasfaturi.

Ofertele companiilor aeriene low cost fac ca achizitia unor bilete pentru destinatii europene sa nu mai fie un efort pentru aproape orice buget, iar optiuni de cazare rentabila se pot gasi oriunde, mai ales prin intermediul site-urilor in care sunt oferte de apartamente in regim hotelier de catre persoane fizice.

lensa.ro

O evadare intr-o tara vecina poate fi un mic sejur folositor, si cultural, si relaxant: umbli, vezi, degusti, revii cu mintea limpede. Pentru ardeleni, o mica escapada in Ungaria este de cele mai multe ori o alegere, iar cei care locuiesc in estul sau sudul Romaniei gasesc multe oferte pentru destinatia Albena, in Bulgaria, cu autocarul. Un mic sejur in grup, organizat de o agentie este prilejul perfect pentru socializare si impartasirea impresiilor formate in excursie, dar si de voie buna si de petrecerea timpului in mod placut.

Pelerinaje pentru cautari si regasiri

Cartea Mananca, roaga-te, iubeste a fost un impuls pentru multi de a porni la drum singuri, in calatorii mai lungi sau spre destinatii mai apropiate, fiecare calatorie fiind o experienta unica.

Tinerii fac eforturi sa adune bani pentru un voiaj cat mai indepartat, spre Orient sau America de Sud, chiar si Africa este o optiune interesanta pentru multi. Explorarea necunoscutului unei destinatii reflecta, de multe ori, explorarea spirituala, gasirea unor raspunsuri la dileme interioare.

Pelerinajele au atras mereu interesul credinciosilor, Ierusalimul fiind punctul culminant al vietii unui crestin, dar si manastirile din Romania sau alte locuri incarcate spiritual sunt cautate de credinciosi. Moda nu lipseste nici in materie de pelerinaje, iar parcurgerea traseului El Camino, spre Santiago de Compostela este un tel pentru tot mai multi romani.

Turism cultural sau pentru evenimente

retroboutique.ro

In anii recenti, Romania a fost pe harta turneelor marilor artisti, insa sunt evenimente foarte interesante care au locatie in alte parti, putand fi pretext de calatorii. La festivaluri ar fi ideala participarea impreuna cu prietenii, insa nu intotdeauna se pot hotari si altii sa te insoteasca la ceva ce ti-ar placea sa vezi. O punere in scena la Opera din Paris, de exemplu, nu atrage pe oricine, dar poate fi un pretext minunat pentru a vizita capitala Frantei chiar si fara a merge impreuna cu cineva.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation