Mai sunt profitabile investitiile in imobiliare ?

lensa.ro

Mai sunt profitabile investitiile in imobiliare ?Cu siguranta sunt profitabile iar GalaxyImob te poate ajuta . Fondata in 2005 , aceasta companie imobiliara cu capital 100% romanesc iti ofere cele mai bune servicii de vanzari si inchirieri apartamente , case/vile , terenuri , spatii comerciale etc. la standard international .

Cu peste 80.000 de vizitatori unici pe luna , GalaxyImob este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata imobiliara din tara noastra . Daca vrei sa achizitionezi o locuinta cu scopul inchirierii  iti recomand sa apelezi la Galaxyimob.ro .

In situatia economica actuala daca ai bani cash este recomandat sa ii investesti si nu sa ii depozitezi intr-un cont bancar . Specialistii sustin ca investitiile in imobiliare sunt cele mai bune modalitati de crestere a capitalului pe termen lung .

Cei mai multi oameni care detin sume importante de cash prefera sa depoziteze banii intr-un cont bancar . Este aceasta o alegere inteligenta ? O sa vedem in cele ce urmeaza .

Sa zicem ca detii 50.000 de euro cash si nu sti ce sa faci , sa ii depozitezi in banca sau sa ii investesti in imobiliare ?

Daca esti o fire mai precauta cu siguranta o sa alegi varianta contului bancar pentru ca prezinta riscuri minime . Dobanzile practicate de banci la depozitele in euro se incadreaza intre 2 si 5,5% . In aceste conditii , anual o sa obtii din dobanda intre 1.000 si 2.750 de euro . Din aceste sume datorezi statului un impozit pe venit de 16% .

Astfel , la final o sa obtii un profit de pe urma celor 50.000 de euro depusi cuprins intre 840 si 2.510 euro . Dupa cum poti vedea , o astfel de alegere nu da foarte mare randament . Nu cred ca te multumesti cu un profit anual cuprins intre 1,68 si 5,02% .

In schimb daca esti mai curajos o sa alegi sa investesti mica avere pe care o detii in imobiliare , o alternativa care iti va aduce castiguri insemnate insa si riscurile sunt pe masura .

Daca inainte de criza investitiile in imobiliare erau foarte populare ,  de cand s-a instalat criza popularitatea acestora a scazut exponential in special datorita faptului ca preturile la imobile au scazut foarte mult .

Cu toate acestea in ultima perioada piata imobiliara a dat semene serioase de revenire iar investitorii incep sa aiba din nou incredere in segment de piata .
Specialistii recomanda unui investitor care dispune de 50.000 de euro cash sa isi investeasca capitalul intr-o proprietate rezidentiala situata intr-un centru universitar precum Bucurestiul . Pentru o astfel de proprietate poti sa obtii o chirie de cel putin 300 de euro/luna .

Cererea pentru astfel de proprietati in marile centre universitare este foarte mare astfel ca este aproape imposibil sa nu gasesti chiriasi .

Cu 50.000 de euro poti sa achizitionezi in capitala un apartament cu doua camere , situat intr-o cladire veche , in cartiere bine cotate precum Dristor sau Titan . Aceste zone sunt preferate de chiriasi deoarece au foarte bun acces la mijloacele de transport in comun , si ma refer aici in special  la metrou .

O investitie in imobiliare este rentabila daca produce anual cel putin 6% din suma investita . Astfel , dupa o investitie de 50.000 trebuie sa obtii in fiecare an , dupa platirea tuturor taxelor , cel putin 3.000 de euro .

Aceeasi strategie poate fii utilizata si in cazul achizitionarii unui spatiu comercial destinat exclusiv inchirierii .

Terenurile agricole sunt singurele proprietati neafectate de criza economica . Surprinzator , pretul acestor terenuri nu a scazut in timpul crizei ci din contra , in unele cazuri , chiar s-a dublat .

Achizitia  unui teren agricol in scopul revanzarii este o investitie foarte buna in momentul de fata . Insa , pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa achizitionezi o suprafata de cel putin 10-15 hectare situata intr-o zona accesibila , cu teren roditor , in care s-a schimbat cultura la intervale regulate si unde exista o situatie clara in ceea ce priveste cadastrul si intabularea .

retroboutique.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation