Luminile din masina dvs. si cum sa le folositi

retroboutique.ro

Luminile din masina dvs. si cum sa le folositiA avea o masina este una dintre necesitatile zilelor noastre. Folosim autoturismul in viata de zi cu zi pentru a ne deplasa de acasa spre locul de munca si apoi, de la locul de munca spre casa la sfarsitul ziei.

Folosim de-asemenea masina personala pentru a merge in oras la cumparaturi ori de cate ori avem nevoie sa facem cumparaturi. De-asemenea, folosim masina personala atunci cand dorim sa iesim la plimbare, sau atunci cand intentionam sa iesim din localitate in week-end.

Deci, se vede foarte clar ca depindem de autoturismele noastre. Ei bine, un lucru este cat se poate de clar, si anume ca pentru a trece cu succes testul soferului, trebuie sa fiti in masura sa identificati luminile unei masini, precum si modul de utilizare a acestora.

Acest aspect este deosebit de important dat fiind faptul ca asigura ca soferii vor folosi corect luminile masinii. Din pacate, multi soferi „uita” aceste abilitati odata ce au trecut testul practic si au obtinut permisul de conducere. Nu numai ca acest lucru insa pune propriile vieti in pericol, ci si viata celorlalti participanti la trafic.

Diferitele lumini ale unei masini au functii specifice fie pentru a-l ajuta pe sofer, fie pentru a semnaliza altor soferi. Cand sunt utilizate in mod necorespunzator sau cand aceste lumini nu sunt utilizate deloc, se pot intampla accidente de circulatie, uneori care se pot solda cu decese.

Acesta este motivul pentru care este extrem de important sa poti recunoaste diferitele lampi si sa stii cand sa le folosesti. In cazul in care un sofer nu cunoaste luminile masinii si nici nu stie cum sa le foloseasca, deja lucrurile se complica foarte mult pentru ca sansele de a provoca accidente rutiere in trafic cresc foarte mult. Tocmai din acest motiv, veti descoperi mai multe informatii despre luminile auto pe care le puteti alege de pe https://www.gotek.ro, in cele ce urmeaza.

Luminile auto includ:

lensa.ro

Faruri.

Exista doua tipuri de faruri – fascicul redus si lumina mare. Aceste lumini permit soferului sa vada soseaua in intuneric, semnaland si altor soferi ca o masina este prezenta. Farurile joase ofera o distributie a luminii pentru a oferi o iluminare laterala adecvata inainte si fara a orbi alti participanti la trafic cu stralucire excesiva.

Farurile inalte (faza lunga) ofera o distributie intensa, ponderata a luminii, fara un control special al stralucirii si ar trebui sa fie utilizate numai atunci cand nu exista masini vizibile in fata dvs. (venind sau mergand).

Stopuri.

Lampile respective trebuie sa produca doar lumina rosie in partea din spate a vehiculului si sunt conectate astfel incat sa fie aprinse ori de cate ori farurile sunt aprinse. Acest lucru ajuta soferii care calatoresc in spatele tau sa recunoasca faptul ca esti acolo si cat de departe te afli.

Lumini de zi.

Aceste lumini sunt situate atat in ​​fata, cat si in spatele masinii si se aprind automat; desi in unele masini aveti optiunea de a le opri. Acestea sunt concepute pentru a va face mai vizibil pentru alte vehicule, dar unor anumiti soferi le distrage atentia cu masinile care vin.

Lumini de ceata

Situate in apropierea farurilor, aceste lumini si sunt in general montate joase pentru a impiedica lumina sa refracteze pe ceata si sa se uite inapoi spre tine (soferul). Acestea trebuie utilizate numai in timpul ceatei, atunci cand farurile normale nu sunt eficiente.

Lumini de semnalizare.

De asemenea, cunoscute sub denumirea de semnalizari de intoarcere sau „intermitente” acestea sunt situate in fata si in spatele masinii, langa farurile si langa stopurile masinii. Cand sunt activate, acestia indica altor soferi ca in curand veti intoarce (in directia indicata a semnalului) si, cel mai probabil, vor incetini sa puteti face acest lucru.

Lumini de frana.

Aflate in partea laterala a luminilor din spate, acestea indica soferilor ca incetiniti sau opriti. Deoarece sunt activate doar atunci cand aplicati franele, nu trebuie sa va faceti griji pentru a le folosi gresit. Cu toate acestea, trebuie sa va asigurati ca sunt intretinute corespunzator si nu se ard.

Lumini de pericol.

Cunoscute si sub denumirea de lumini de avarie, acestea sunt situate in fata si in spatele vehiculului. Atunci cand sunt pornite, recunosc un semnal intermitent pentru a avertiza alti soferi ca intampinati o problema, sau avertizeaza asupra unui pericol imediat (stanci in drum, procesiune funerara lenta). Acestea trebuie utilizate doar ca avertismente de suferinta sau probleme de trafic – niciodata ca semnal de oprire sau permis de parcare ilegal.

Lampi de conducere.

Acestea sunt amplasate in interiorul cabinei vehiculului dvs. si sunt utilizate pentru a ilumina cabina pentru pasager sau sofer pentru a verifica in siguranta harti sau directii sau pentru a localiza obiecte in intuneric. Nu trebuie utilizate niciodata pentru perioade lungi.

Acestea sunt asadar cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasta fiecare sofer si fiecare posesor de autoturisme, despre luminile masinilor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation