Invata gratis limbi straine in mediul online

Invata gratis limbi straine in mediul onlineCelebrul scriitor Mark Twain avea o vorba:  “Nu cred ca exista ceva pe pamant despre care nu poti invata in Berlin, cu exceptia limbii germane”.  A invata germana poate fi un exercitiu difici pentru multi amatori, insa nu imposibil. Si nu atat de dificil daca tinem cont de instrumentele moderne pe care le avem la dispozitie.

Nu renunta, insa, daca ti-ai pus in gand sa inveti limba vorbita de Angela Merkel. Exista o multime de metode noi prin care poti acumula cunostinte de limba germana, de acasa din fotoliu, in detrimentul orelor de curs plictisitoare si monotone. Amintim aici cursurile de pe diverse platforme online:

Duolingo este o platforma de invatare si traducere online. Este un loc unde oricine poate invata gratuit limbi straine. Interfata programului este facila, utilizatorii putand naviga cu usurinta printre cursuri si, in acelasi timp, pot sa adauge prieteni noi.

Printre avantajele utilizarii acestui site reamintim numarul mare de utilizatori cu care poti comunica, interfata disponibila intr-o multitudine de limbi, cursuri bine structurate si, nu in ultimul rand, este distractiv. Aici poti da teste, poti reface unele lectii. Dificultatea lectiilor depinde foarte mult de nivelul de pregatire al utilizatorilor.
Sistemul furnizeaza informatii si ii corecteaza pe acestia cand gresesc.

lensa.ro

Totodata, platforma are si versiuni de mobil pentru iOS, Android si Windows Phone. Nu va trebuie decat un smartphone si o conexiune la internet si puteti invata limba engleza, daca stiti doar romana. Daca cunoasteti limba engleza, puteti invata de pe platforma si alte limbi straine.

Pe BBC Languages gasesti cursuri intensive in franceza, spaniola, germana, chineza, portugheza, dar si fraze utile in alte limbi. Pe MIT Courses descoperi cursuri si materiale de studiu.

Internet Polyglot este o platforma ce permite fiecarui utilizator sa creeze lectii bazate pe limba sa nativa. Pe siteul sharedTalk.com poti intalni oameni care vor sa invete limba romana, iar tu, la radul tau, poti invata de le ei limba lor nativa, fie ca este franceza, portugheza sau engleza. Lectiile cuprind exercitii de scriere si citire, conversatie. Daca gresesti, poti fi corectat de partenerii de studiu din alte tari.

retroboutique.ro

Live Mocha este una dintre cele mai mari platforme online de invatare a limbilor straine.  Aici, utilizatorul urmareste o demonstratie de limba si gramatica intr-o conversatie dintre doua personaje. Dupa acest pas, instructorii explica lectia. Se estimeaza ca acest servciu are cateva milioane de utilizatori din peste 200 de tari.

LangMaster.com este un portal unde poti gasi materiale de studiu pentru 75 de limbi diferite. Exista aici si inregistrari facute de vorbitori nativi, cu ajutorul carora va puteti imbunatati pronuntia si competentele de ascultare.

De asemenea, exista si in Romania o multitudine de oferte online, cu ajutorul carora va puteti imbunatati performantele.

LanguageLearning Portal.com este o platforma online care ii ajuta pe cei ce doresc sa invete limbi straine sa gaseasca, sa compare si sa aleaga cursuri de limbi straine, adaptate nevoilor personale. Nu uitati ca a invata o limba straina nu-i un moft, ci chiar o nevoie intr-o lume atat de globalizata si multilingvistica.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation