In ce scopuri se foloseste Boswellia serrata?

beneficiile potentiale ale Boswellia serrata Boswellia serrata este cunoscuta in popor si sub denumirea de tamaie, si este o rasina care provine de la aroborele care are acelasi nume (Boswellia serrata). Acest arbore isi are originile in India, si este renumit la nivel mondial datorita efectelor sale terapeutice numeroase.

Utilizarea tamaii de boswellia serrata nu este o practica recenta, ci dateaza din vremurile in care budistii, calugarii Zen si hindusii ardeau tamaia in cadrul unor ritualuri imprtante pentru procesul de meditatie, dar si pentru procesele de ascensiune spirituala si vindecare.

Care sunt avantajele Boswellia serrata?

Proprietatile Boswellia serrata ii ofera acesteia multe beneficii pentru sanatatea si bunastarea organismului. Activitatea AKBA este deosebit de eficienta impotriva simptomelor inflamatorii. Fara a fi deloc exagerate, urmatoarele sectiuni arata care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le are Boswellia serrata.

Dureri articulare.

In ultimii ani, suplimentarea cu Boswellia a fost pledata in special pentru ameliorarea durerilor inflamatorii la nivelul articulatiilor. Mai multe studii au aratat ca activitatea antiinflamatoare a AKBA si a altor acizi boswellici reduce durerea asociata cu osteoartrita, artrita si artrita reumatoida.

Pentru o eficienta optima, studiile arata ca este posibila si combinarea acizilor boswellici cu alte ingrediente active care sunt utile pentru sanatatea articulatiilor.

retroboutique.ro

Boli inflamatorii cronice ale intestinului.

Proprietatile antiinflamatorii ale acizilor boswellici au starnit de asemenea, interesul cercetarii in tratamentul anumitor boli inflamatorii intestinale (IBD). Printre altele, studiile au aratat ca ingredientele active ale Boswellia pot imbunatati simptomele bolii Crohn.

Aceste rezultate pozitive initiale sunt cu atat mai incurajatoare, avand in vedere ca in prezent nu exista tratament pentru aceasta boala inflamatorie a intestinului.

Diaree.

Activitatea antiinflamatoare a acizilor boswellici pare sa fie utila si in combaterea unor forme de diaree. Mai multe dovezi stiintifice au fost prezentate in ultimii ani.

Astmul.

Suplimentarea cu Boswellia poate avea si beneficii pentru persoanele care se confrunta cu aceasta problema de sanatate. Ca o inflamatie cronica a cailor respiratorii, astmul este o boala inflamatorie foarte suparatoare, dar ar putea fi atenuat folosind suplimente pe baza de Boswellia.

In orice caz, exista mai multe studii care au fost efectuate pe acest subiect. Cercetatorii au aratat ca acizii boswellici continuti in rasina boswellia pot ameliora unele dintre simptomele de astm, cum ar fi „ronchi”, o eruptie bronsica tipica atacurilor de astm.

Potrivit cercetatorilor, acizii boswellici au efect asupra leucotrienelor. Acestea sunt substante care se gasesc in bronhiile celor care sufera de astm. Astazi exista o gama larga de medicamente anti-leucotriene pentru combaterea astmului. Rasina din Boswellia serrata poate fi folosita ca agent anti-leucotriene natural.

Tulburari respiratorii. Dupa ce au demonstrat beneficiile boswelliei in astm, cercetatorii au explorat si beneficiile pentru tratarea altor boli respiratorii.

In special, ei au evaluat efectele suplimentarii Boswellia la pacientii cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC). Au descoperit o imbunatatire a simptomelor, care deschide perspective terapeutice promitatoare.

Probleme ale pielii.

In medicina traditionala asiatica, rasina Boswellia este recomandata pentru tratamentul diferitelor probleme ale pielii. Studiile pe acest subiect arata ca acizii boswellici pot avea intr-adevar proprietati terapeutice impotriva diferitelor boli inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul si acneea.

Cancer. Recent, cercetatorii au emis ipoteza ca rasina Boswellia ar putea avea potential anti-cancerigen. In opinia ei, activitatea antiinflamatoare a acizilor boswellici ar putea ajuta la combaterea dezvoltarii celulelor canceroase. Studii suplimentare pe acest subiect sunt asteptate in urmatorii ani!

Anxietate si depresie.

In mod similar, se estimeaza ca studiile vor confirma beneficiile potentiale ale Boswellia serrata pentru a ajuta la combaterea depresiei si a tulburarilor de anxietate. Este suficient sa spunem ca rasina acestui copac va continua sa faca titluri!

Dupa cum se poate vedea, exista multe beneficii pe care aceasta tamaie le are pentru sanatate, iar mai multe detalii puteti afla si de pe https://vegis.ro/blog/efectele-terapeutice-ale-tamaiei-cum-te-ajuta-boswellia-serrata-sa-ti-mentii-sanatatea/.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation