De ce sa cumperi un iPhone si sa renunti al Android

De ce sa cumperi un iPhone si sa renunti al AndroidSe spune ca toti cei care incearca telefoane mobile iPhone renunta complet la cele cu Android iar motivele sunt unele dintre cele mai simple, pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.

Actualizari ale sistemului de operare atunci cand le doriti

Incepand cu februarie 2019, 83% dintre dispozitivele iOS introduse in ultimii 4 ani foloseau iOS 12, potrivit Apple. Google nu a publicat inca rata de adoptie pentru cea mai recenta versiune de Android Pie din aprilie 2019. Tinem insa const ca a durat aproximativ un an pentru ca Oreo Android mai vechi sa ajunga la doar 19 la suta din useri.

Problema este aceasta: cu exceptia telefoanelor Android pure, cum ar fi Pixel 3, Samsung si LG din lume trebuie sa treaca prin mai multe bucle pentru a aduce cea mai recenta versiune a sistemului de operare Google. In plus, producatorii de telefoane nu tin cont de faptul ca noile sisteme trebuie sa se poata instala si pe sisteme mai vechi ceea de cele mai multe ori nici nu conteaza pentru dezvoltatori, iar utilizatorii de Android trebuie neaparat sa schimbe telefoanele.

Daca detineti un iPhone compatibil, puteti actualiza la cea mai recenta versiune de iOS in ziua in care este lansat. Aceasta dinamica nu se va schimba curand.

Cele mai bune aplicatii

Acum, atat iOS cat si Android au milioane de aplicatii in magazinele lor, deci poti spune ca sunt similare. Nu chiar. IPhone este inca favorizat de dezvoltatori ca platforma de lansare aleasa pentru cele mai tari aplicatii noi.

Magazinul Google Play este ca un Netflix al magazinelor de aplicatii si utilizatorii au acces la aplicatiile iOS care apar. Un exemplu primordial este Fortnite, care a necesitat cateva luni pentru a sari de la iOS la Android si chiar atunci a fost doar pentru modelele de Samsung exclusiviste. Alte aplicatii, cum ar fi Super Mario Run si HQ Trivia au avut nevoie de luni de zile pentru a ajunge pe Android. Gama  aplicatiilor care au lovit iPhone-ul mai devreme decat Android include Monument Valley 2, Affinity Photo si Snapchat.

Mesajul este clar: pentru cei care nu doresc sa fie tratati ca utilizatori de aplicatii de nivel 2, iPhone-ul este in continuare regele.

Fara bloatware!

Samsung si altii au incercat sa usureze cat mai mult toate functiile pentru utilizatori, insa cele mai multe telefoane cu Android nu au facut asta. Nu veti gasi niciun fel de software preincarcat pe un iPhone, ceea ce creeaza o experienta curata. Apple include unele aplicatii pe care este posibil sa nu le doresti sau sa nu ai nevoie de ele, cum ar fi Apple Watch, dar are mult mai multa retinere decat alti producatori atunci cand vine vorba despre pachetul sau. Si pe iOS 12, puteti dezactiva cel putin aplicatiile incorporate de care nu aveti nevoie.

retroboutique.ro

Avand in vedere toate aceste aspecte, este lesne de inteles de ce numerosi utlizatori aleg in prezent telefoanele iPhone in locul celor pe Android, apreciind iOS si toate functiile sale.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation