De ce incinerarea umana devine foarte populara in Romania?

retroboutique.ro

De ce incinerarea umana devine foarte populara in Romania?In trecut, atunci cand un membru al familiei murea, ceilalti membrii se ocupau de pregatirile necesare pentru inmormantarea celui decedat. Inca din mosi-stramosi se practica ingroparea decedatilor in Romania (si nu numa).

Fireste, au existat si situatii in care cei decedati erau incinerati, insa acestea erau cazuri destul de rar intalnite. In ultimii ani insa, incinerarea umana a crescut foarte mult in popularitate, mai ales in marile orase din tara.

Cel mai probabil va intrebati care sunt motivele pentru care din ce in ce mai multe persoane decedate sunt incinerate si nu inmormantate. Probabil va intrebati de-asemenea cum poate fi explicata aceasta tendinta.

Ei bine, mai intai de toate mentionam faptul ca gasirea locurilor de veci disponibile in marile orase, reprezinta o adevarata problema. Exista cimitire in marile orase, unde pur si simplu nu mai exista loc pentru a sapa alte morminte. De-asemena, nu prea mai exista terenuri disponibile pentru amenajarea unor cimitire noi, insa oamenii mor zilnic.

lensa.ro

In aceste conditii, cand cineva din familie moare, celor ramasi in urma nu le ramane altceva de facut decat sa opteze pentru incinerare umana. Cei care opteaza pentru incinerare 2020 atunci cand le moare un membru al familiei, nu mai au apoi alte ganduri, precum construirea unei cripte pentru cei decedati, ingradirea mormantului sau alte detalii similare, care insa sunt costisitoare.

Odata ce trupul neinsufletit este incinerat, familia ramasa in urma nu mai trebuie sa se gandeasca la alte taxe. Facand astfel cateva calcule, se poate ajunge usor la concluzia ca incinerarea nu este atat de costisitoare precum inmormantarea.

Tinand asadar cont atat de problema gasirii locurilor de veci disponibile, cat si de costurile ulterioare ale inmormantarii, este firesc ca familiile indoliate sa apeleze la incinerare. Cei care aleg sa isi incinereze decedatii, au posibilitatea de a pastra acasa urna cu cenusa persoanei decedate.

Ei bine, si pentru ca am vazut care ar fi cele mai importante motive pentru care se foloseste atat de des incinerarea umana, in urmatoarele randuri vom prezenta foarte pe scurt intreaga procedura de cremare a unui corp:

  • Depunerea decedatului intr-un simplu sicriu din lemn;
  • Transferul corpului intr-un crematoriu;
  • Identificarea sicriului cu o caramida rezistenta la foc cu un numar unic;
  • Sicriul este adus in cuptorul de incinerare;
  • Procesul de cremare se finalizeaza dupa aproximativ doua ore (in functie de greutatea corporala), corpul arde la o temperatura de 1200 grade Celsius;
  • In urma arderii corpului persoanei decedate, rezulta cenusa;
  • Cenusa decedatului este plasata intr-o capsula de cenusa impreuna cu caramida.
  • In final, familia indoliata va primi din partea crematoriului, urna in care este depozitata cenusa persoanei incinerate.

Acestea sunt etapele procedurii de cremare, prezentate foarte pe scurt. Dat fiind insa faptul ca la cum evolueaza lucrurile in Romania in clipa de fata, se vor gasi din ce in ce mai greu locuri de veci disponibile, oamenii ar fi indicat sa caute cat mai multe informatii despre incinerarea umana, pentru ca fie dorim sa recunoastem sau nu, aceasta procedura devine din ce in ce mai des adoptata, si intr-o buna zi va lua locul inmormantarii.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation