De ce este indicat sa cumparati oale din inox?

De ce este indicat sa cumparati oale din inox?
Se stie faptul ca fiecare gospodina isi doreste ca bucataria ei sa fie una completa, iar acest lucru nu este de mirare, atunci cand trebuie sa gateasca pentru o familie numeroasa. Atunci cand discutam despre o bucatarie completa, includem fireste si aparatura electrocasnica (frigider, cuptor electric, aragaz sau plita electrica, etc.), dar ne referim la oale si la vesele.

Cand vine vorba despre vesela de exemplu, exista mai multe optiuni. Pentru viata de zi cu zi, gospodinele aleg in majoritatea cazurilor sa foloseasca vesela din ceramica. Acest lucru nu este surprinzator, in conditiile in care, vasele din ceramica au un raport calitate-pret foarte bun, si rezista suficient de mult timp.

Cand vine vorba despre evenimente formale organizate acasa, lucrurile se schimba, iar gospodinele scot din vitrina vesela din portelan.

In mod evident, vesela horeca din portelan este mai scumpa decat cea din ceramica, insa isi merita banii, tinand cont de calitatea portelanului, de popularitatea acestuia, dar si de pictura manuala a vaselor. Exista si alte optiuni, precum vesela din plastic sau din alte materiale, insa acestea sunt foarte rar alese de catre gospodine.

In ceea ce priveste oalele, de-asemenea, gospodinele au la dispozitie mai multe variante. Exista de exemplu oale din fonta, care sunt mai grele decat alte oale, dar care nu reprezinta totusi cea mai buna optiune. Exista si oale din cupru, care au de-asemenea multe dezavantaje.

Cand vine vorba despre oale, nu exista o alta oala care sa poata concura cu o oala horeca profesionala, din inox. Aceste oale inox profesionale, ofera o multime de beneficii, datorita inoxului folosit de catre producatori, in procesul de fabricare al oalelor. Veti descoperi in continuare cateva dintre avantajele acestor oale, si de ce fiecare gospodina are nevoie de o asemenea oala inox profesionala.

Rezistenta

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii isi indreapta atentia spre vase din otel inoxidabil este rezistenta acestora. Cu utilizare permanenta, o oala inox profesionala dureaza multi ani, fara modificari. Chiar si dupa o utilizare bruta, nu se va deteriora, deforma sau indoi, in timp ce in vasele de gatit de aluminiu si antiaderente, vor avea de suferit.

Din fericire, acest lucru nu se intampla cu vasele din otel inoxidabile, dat fiind faptul ca otelul este rezistent la zgarieturi. Puteti utiliza cu usurinta aceste oale profesionale, in fiecare zi.

Aspect atragator

Majoritatea oamenilor prefera sa foloseasca vase din otel inoxidabil, datorita perspectivei sale sclipitoare si luminoase. Aspectul vaselor de bucatarie nu devine niciodata depasit, astfel va vasele vor amane cu acelasi aspect ca si cumparati.

Intr-un cuvant, o oala profesionala din inox, nu isi pierde niciodata stralucirea, altfel sporind eleganta bucatariei.

Siguranta pentru sanatate

Alimentele pot deveni toxice in prezenta ruginii, ceea ce duce la intoxicatii alimentare. In acest caz, vasele de gatit din otel inoxidabil nu contin BPA, PFOA, PTOE si aluminiu. Rugina si coroziunea nu se formeaza in vase din otel inoxidabil datorita prezentei cromului.

In plus, filmul protector al oxidului de crom face ca vasele sa reziste si la contaminare. De asemenea, nu exista o acoperire suplimentara, cum ar fi in cazul vaselor de gatit antiaderente sau din fonta. Astfel, este sigur pentru sanatate sa folositi astfel de vase de gatit.

Distributia uniforma a caldurii

Majoritatea ustensilelor din otel inoxidabil vin cu un strat de aluminiu sau cupru in interiorul tigaii. Aceasta combinatie face ca vasele sa fie un conductor de caldura mai bun. Acesta asigura un transfer de caldura uniform si rapid pentru vase.

Suprafata neteda si antiaderenta

Oalele din otel inoxidabil au cea mai buna suprafata in comparatie cu celelaltele oale, si prezinta o suprafata neporoasa care impiedica alimentele sa se lipeasca. Acesta minimizeaza dificultatea in timpul gatitului si curatarii.

Intretinere usoara

Datorita acoperirii neperoase, este destul de usor sa curatati vasele din otel inoxidabil. Este nevoie de eforturi minime pentru a mentine aceste vase de gatit, care sunt de asemenea sigure pentru a fi utilizate in masina de spalat vase.

Reciclabile

Daca preferati sa utilizati produse ecologice, vasele de gatit din otel inoxidabil sunt cele mai bune pentru dvs. Deoarece aceste vase de gatit sunt reciclabile. Cand se deterioreaza, pot fi recuperate in alte moduri.

Pret accesibil

In cele din urma, oamenii merg cu vase din otel inoxidabil, deoarece se incadreaza in bugetul tuturor. Exista oale inox profesionale care costa putini bani tinand cont de calitatea lor, dar exista si oale profesionale din inox, care au preturi ceva mai mari, dar datorita avantajelor mentionate in randurile de mai sus, este rentabil sa cumparati astfel de oale.

retroboutique.ro

Gospodinele care intentioneaza sa isi cumpere oale inox profesionale, ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre oale de diferite dimensiuni, pentru ca daca vor avea grija de ele (si cu siguranta vor face acest lucru), oalele alese vor putea fi folosite ani la rand, fara ca acestea sa intampine probleme.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation