De ce depinde performanta serviciilor de gazduire web?

lensa.ro

De ce depinde performanta serviciilor de gazduire web?
In cazul in care sunteti interesat de spatiul pe disk oferit, feriti-va de unele companii care iti promit spatiu nelimitat in domeniul gazduire web. In general, unele site-uri care sunt mai noi si nu contin video, chiar daca au muzica au nevoie de mai putin de 20 MB deci, chiar daca sunteti tentati cu 100 GB sau chiar spatiu nelimitat, fiti constient ca este foarte putin probabil sa fie adevarat.

Este important, sa nu lasi o oferta care suna foarte bine sa stea in calea unor alternative mult mai potrivite.

Un alt aspect foarte important este acela de a avea neaparat acces la limbaje comune de programare folosite pe Internet, in cazul in care platiti un cont de webhosting. Cele mai importante limbaje de programare sunt PHP, FTP, Perl, SSI, SSH, Cron, MySQL.

Destul de multe companii nu va dau voie sa instalati scripturi PHP sau chiar Perl fara a avea aprobare. Practic JavaScript, PHP si Perl sunt cele mai comune limbaje de programare folosite pe Internet. Aceste programe sunt folosite de catre website-uri pentru sustinerea unor operatiuni mult mai complexe. Codurile PHP si Perl sunt executate de server generand HTML, care apoi este trimis catre client.

Abilitatea de a crea sau a modifica fisierele htaccess este necesara daca aveti trebuie sa optimizati paginile de eroare sau sa protejati website-ul. Accesul SSH este foarte util pentru testarea unor programe diferite, pentru mentinerea bazelor de date etc. Un alt script, MySQL este deosebit de necesar pentru intretinerea blogurilor si, in general, a sistemului de management pentru continut.

Un script care va lasa sa rulati programe in diferite momente ale zilei este Cron. Control Panel este numit in multe feluri de catre firmele de webhosting (cPanel, etc.), dar aceasta functionalitate va permite sa aveti un control asupra unor aspecte legate de o mentenanta minima, in ceea ce priveste un website.

De exemplu, puteti sa adaugati, sa stergeti sau sa manageriati adresele de e-mail si totodata sa schimbati parola contului dumneavoastra. Cele mai multe firme de webhosting va permit sa selectati un program anual cu o rata mai ieftina decat cea pe care ar trebui sa o platiti lunar.

retroboutique.ro

In ceea ce priveste performanta, nu trebuie sa credeti nicio firma de webhosting care se lauda cu transfer de date nelimitat. Firma va trebui sa plateasca la randul sau pentru serviciile de Internet, iar daca consumati mult, va va creste costul pe factura destul de mult.

O alta problema poate fi spam-ul cauzat de faptul ca firma de gazduire web nu va pune la dispozitie solutii adecvate de solutionare a problemei. Performanta serviciilor de webhosting depind in mare masura si de publicul dumneavoastra tinta.

Astfel, daca publicul dumneavoastra tinta este din Romania, o buna alegere o reprezinta o firma romaneasca, aceasta in detrimentul uneia dintr-o alta tara. Trebuie sa tineti cont ca informatia trebuie sa treaca printr-o foarte mare multime de servere pentru ca mai apoi sa ajunga in final la un device folosit de utilizator.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation