De ce clientii care ajung pe site sunt incantati de prezenta unui chat?

retroboutique.ro

De ce clientii care ajung pe site sunt incantati de prezenta unui chat

Am chestionat consumatorii pentru a afla despre motivele pentru care sunt incantati de prezenta unui chat online, dar si cu intreprinderile care au un astfel de chat, pentru a determina modul in care acesta influenteaza o afacere.

Luati in considerare implementarea chat-ului live, indiferent de demografia clientilor dvs. O majoritate (55 la suta) dintre consumatorii americani, spre exemplu, au obiceiul sa utilizeze chat-ul live pentru a primi raspunsuri la intrebarile pe care le au.

Intelegeti ca consumatorii au preferinte de canal diferite in functie de natura intrebarii lor. 44% dintre respondentii studiului prefera sa foloseasca chat-ul live pentru intrebari la cumparaturi online, in timp ce 79% prefera telefonul pentru intrebari financiare complexe.

lensa.ro

Majoritatea au folosit chat-ul live cel putin o data iar utilizarea chatului live este corelata cu varsta. Atunci cand consideram utilizarea live chat-ului ca si canal de servicii pentru clienti, prima intrebare pe care intreprinderile o pun de obicei este: Daca oferim chat live pe site-ul nostru, clientii il vor folosi?

Conform sondajului nostru, raspunsul la acest aspect este „da”: 46% dintre respondenti raporteaza folosirea chat-ul live cel putin o data pentru a primi o un raspuns. Peste o treime (37%) spun ca au folosit de mai multe ori serviciile de live suport.

Utilizarea Live Chat pentru a raspunde la intrebare

Am analizat ulterior datele in functie de o serie de variabile demografice comune. Analizand raspunsurile respondentilor in comparatie cu varsta, sexul, veniturile, locatia geografica etc., singura variabila care este cea mai stransa corelatie cu utilizarea chatului live este varsta. Avand in vedere acest lucru, am ales sa evidentiem relatia dintre varsta si utilizarea chatului live in restul acestui raport.

Persoanele mai tinere (cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani) au mai multe sanse sa foloseasca chat-ul live „de mai multe ori”, in timp ce persoanele in varsta (in varsta de 55 de ani si peste) sunt mai predispuse sa sune compania pentru a afla raspunsuri la intrebarile lor.

In discutiile noastre cu intreprinderile care ofera asistenta pentru chat-uri live, am aflat ca succesul canalului depinde, intr-o oarecare masura, de natura intrebarii puse. Spre exemplu, LiveSuport.ro ne-a prezentat faptul ca toti clientii care folosesc serviciile de live suport de pe site au intrebari clare, avantajul fiind ca foarte multe dintre ele sunt repetitive. In momentul in care o intrebare se repeta de foarte multe ori este clar un semnal de alarma care spune proprietarului site-ului ca trebuie sa furnizeze informatia aceasta cat mai clar posibil pe site.

Astfel serviciile de live suport sunt varianta optima pentru a imbunatati experienta utilizatorului pe site. In functie de intrebarile care se repeta poate fi facuta chiar si o pagina care sa explice utilizatorilor anumite aspecte, raspunsurile pot fi oferite si pe blog, sau poate fi construita o pagina de tipul intrebari comune unde sa fie oferite informatii utile.

De asemenea, serviciile de live support gestionate de companii cu experienta ajuta la o mai buna comunicare cu clientul, care va primi raspunsuri in timp real.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation