De ce avem nevoie de programe afterschool?

retroboutique.ro

De ce avem nevoie de programe afterschool?Stiti cand au loc perioadele de varf pentru crime si alte comportamente periculoase pentru adolescenti? Din nefericire, adolescentii au cea mai mare probabilitate de a participa la astfel de actiuni in timpul orelor de dupa scoala.

Cei mai multi parinti se intreaba unde sunt copiii dupa scoala, dar de cele mai multe ori nu merg cu ei pentru a vedea ce fac. Tocmai de aceea este bine sa duceti copilul la un afterschool, iar noi va recomandam afterschool sector 1.

Acest lucru poate avea un efect de lunga durata asupra copiilor, care nu este usor de schimbat. Aceasta problema este omniprezenta si ingrijoratoare, deoarece mai mult de 14 milioane de copii parasesc scoala in fiecare zi fara si raman pe strazi pana cand parintii ajung acasa.

Acest lucru se intampla mai ales pentru ca programele afterschool la preturi accesibile sunt greu de gasit. Centrul National de Resurse pentru prevenirea violentei in randul tinerilor a realizat un studiu in care noua din zece americani au crezut ca toti copiii ar trebui sa aiba programe afterschool disponibile. Doua treimi dintre parintii intervievati au declarat ca au avut dificultati in gasirea programelor locale.

Cu toate studiile despre programele afterschool, s-ar putea sa te intrebi ce beneficii sunt asociate cu ele. Aceste programe ofera o varietate de beneficii copiilor si parintilor acestora. Sa aruncam o privire asupra primelor cinci beneficii ale programelor afterschool.

Siguranta si sanatatea – Dupa cum s-a afirmat mai sus, majoritatea activitatilor legate de violenta tinerilor si activitatile legate de criminalitate se petrec dupa-amiaza dupa scoala. Programele de tip “afterschool”, prin natura lor fiind ceva ce tin copiii ocupati dupa scoala, reduc in mod semnificativ numarul de infractiuni legate de tineri. Cu toate acestea, acest beneficiu merge mai adanc decat sa tinem tinerii departe de potentialele activitati criminale.

Copiii care participa la programe de tip afterschool isi imbunatatesc in mod semnificativ abilitatile sociale si comportamentale, fiind pe o cale pozitiva spre succes. Participarea la aceste programe incurajeaza participarea la scoala si poate avea chiar rezultate pozitive in domeniul sanatatii, reducerea obezitatii si consumul de droguri.

Imbunatatind angajamentului in procesul de invatare – programele afterschool nu numai ca sporesc participarea la scoala, ci si imbunatatesc nivelul de implicare a copiilor in timpul scolarizarii.

Angajamentul sporit in timpul orelor  duce la imbunatatirea performantelor copiilor si, in cele din urma, la obtinerea de licee de calitate superioara. Odata ajunsi acolo, copiii participa adesea la clasele de pregatire colegiala, pregatindu-se in continuare pentru a aplica si a fi acceptati la o universitate.

Performante imbunatatite si metode de testare – daca copiii se angajeaza mai bine sa invete in fiecare zi, este logic ca rezultatele lor la testare si performanta generala sa se imbunatateasca exponential.

Deoarece programele afterschool incurajeaza copiii sa inceapa sa participe mai mult la scoala, ei au performante mai bune atunci cand vine vorba de probe si note. Programele afterschool implica de multe ori munca mentorilor si tutorilor pentru a ajuta copiii cu subiecte care le dau probleme.

lensa.ro

Confortul pentru familiile in care parintii lucreaza – Familiile in care ambii parinti lucreaza gasesc ca, avand copii inrolati in programele de tip afterschool, aduce un nivel de confort care nu poate fi atins prin alte mijloace.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation