Cum se curata ecranul tactil al telefonului?

lensa.ro

Cum se curata ecranul tactil al telefonului?Curatarea ecranului tactil de la telefon este o operatiune destul de simpla. Nu este nevoie de kituri speciale de curatare sau de solutii special dedicate pentru ca puteti face acest lucru si cu materialele disponibile pe care le aveti in casa.

Este recomandat insa sa aveti grija deoarece sunt tipuri de materiale si de solutii care deterioreaza ecranele senzitive.

In primul rand pentru a proteja touchscreen-ul va recomandam sa folositi huse si folii de protectie. Atunci cand cumparati husa ar fi bine ca aceasta sa fie speciala pentru modelul de telefon pe care se va aplica.

Daca aveti Nokia e recomanda sa luati huse Nokia si in acest fel veti putea sa folositi toate accesoriile telefonului si nu va veti lovi de problema ca unele butoane laterale sau camera foto sa fie acoperite.

Mai jos va oferim si un ghid prin care sa va curatati ecranul tactil al telefonului. Veti vedea ca dupa ce intelegeti exact ce trebuie sa faceti veti curata ecranul in conditii de perfecta siguranta in cateva minute.

Inainte de a incepe sa curatati ecranul ar trebui sa stiti ca sunt si cateva lucruri ce nu se recomanda. Nu utilizati deloc produse chimice concentrate care sa contina amoniac sau alcool.

Daca lichidul trebuie neaparat folosit puneti pe laveta si o cantitate mica de apa. Nu utilizati niciodata materiale abrazive, hartie igienica, servetele de hartie sau tesaturi care pot sa zgarie ecranul telefonului.

Puteti folosi carpe din microfibra care sunt concepute special pentru suprafetele mai sensibile si de aceea sunt recomandate inclusiv lentilelor de la ochelari.

Atunci cand curatati ecranul tactil al telefonului nu folositi foarte multa apa. Daca e necesar sa utilizati mai multa apa va recomandam sa inchideti telefonul.

Nu presati foarte tare ecranul tactil atunci cand il curatati pentru ca acesta se poate sparge sau poate sa nu mai functioneze corect. Procesul de curatare a ecranul se va face in mod diferit daca ecranul are si o folie de protectie.

Metoda propusa de noi este dedicata ecranelor din sticla, dar atunci cand ecranul ese acoperit cu folia se pot utiliza si alte tipuri de solutii pentru curatare.

Pentru a curata ecranul telefonului este necesar sa aveti o laveta din microfibra si pentru ecranele foarte murdare se recomanda umezirea usoara a acestei lavetute.

Materialele care contin microfibra nu sunt materiale foarte scumpe sau foarte costisitoare, si desi numele lor nu o sugereaza acestea se gasesc foarte usor.

Asa cum am mentionat mai sus microfibra se foloseste si pentru ochelari ca o alternativa la pielea de caprioara si sunt recomandate pentru ca nu zgarie sticla.

Procesul prin care se curata telefonul este foarte simplu. Se opreste aparatul si se sterge ecranul intr-o singura directie. In cazul in care este nevoie puteti sa folositi si foarte putina apa. Stergerea cu aceasta apa respecta ideea de mai sus. Nu se sterge ecranul in toate directiile, si de exemplu puteti sterge ecranul si cu miscari circulare.

Ulterior se va sterge ecranul cu partea uscata a carpei si se lasa la uscat.

retroboutique.ro

Daca aplicati corect si cu simt de raspundere sfaturile de mai sus veti avea un dispozitiv curat si acesta nu se va deteriora.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation