Cum se alege un smartphone?

Cum se alege un smartphone?Smartphone-ul este fara doar si poate, una dintre necesitatile noastre din viata de zi cu zi. Nici nu se putea altfel, in conditiile in care folosim aceste dispozitive in atat de multe scopuri.

Alegerea unui smartphone este o misiune destul de dificila pentru fiecare dintre noi, dat fiind faptul ca avem atat de multe optiuni la dispozitie. Din acest motiv, am pregatit o lista care cuprinde cateva detalii foarte importante, de care trebuie sa tineti cont pentru a face cea mai potrivita alegere.

Continuati sa cititi, pentru a afla cum se alege un smartphone, astfel inca sa faceti algerea corecta cand aveti nevoie de un astfel de dispozitiv!

Bugetul

lensa.ro

Bugetul este foarte important cand va aflati in cautarea unui smartphone. Daca de exemplu, bugetul este foarte mare, aveti multe variante la dispozitie, precum cel mai recent telefon Huawei (si nu numai). Cand bugetul este limitat, va puteti indrepta atentia spre telefoanele care se incadreaza in bugetul dvs.

Producator

Exista foarte multe branduri pe piata in prezent. Unul dintre cei mai apreciati producatori insa este Huawei, care este un concurent din ce in ce mai serios pentru Apple si Samsung. Telefoanele Huawei au preturi mai atractive, si specificatii tehnice similare cu telefoanele celor doua branduri.

Afisajul

Daca sunteti ca majoritatea dintre noi, veti petrece mai multe ore in fiecare zi privindu-va pe ecranul smartphone-ului. Asigurati-va ca alegeti unul suficient de luminos pentru a vedea in aer liber si suficient de clar in cazul in care textul nu pare neclar in timp ce navigati pe web.

Daca cumparati un telefon cu un ecran mare, nu mergeti la o rezolutie de 1920 x 1080p, ci cautati rezolutii mai clare de 2560 x 1440 Quad HD. Luati in considerare si dimensiunea ecranului. Vreti un ecran mai mare pentru filme sau unul mai mic, care sa fie mai usor de tinut?

Bateria

Cititi recenzii sau discutati cu persoane care detin deja telefonul p care sunteti interesat sa il cumparati. Cu siguranta doriti sa aflati, daca este posibil, daca rezista cel putin o zi incarcat telefonul. Cea mai mare problema cu care se confrunta in permanenta utilizatorii de smartphone, este accea ca bateria dispozitivului se descarca foarte repede.

Daca sunteti in acest grup, luati in considerare un smartphone cu baterie cu incarcare rapida. Cei mai multi dintre producatorii de smartphone-uri Android, includ incarcatoarele speciale care pot alimenta o baterie pana la cel 50%, in doar cateva minute.

Spatiul de depoizitare

Acesta este foarte important dat fiind faptul ca daca nu aveti spatiu de stocare suficient, nu puteti instala multe aplicatii, nu puteti pastra multe fisiere salvate in telefon. Din acest motiv, de preferat ar fi sa cumparati un smartphone cu cel putin 64 GB spatiu de stocare sau mai mult daca intentionati sa descarcati muzica si filme.

Aplicatiile sunt mult mai mari in aceste zile, iar imaginile pot ocupa mult spatiu daca nu le depozitati in cloud (Apple Photos, Google Photos sau alte servicii ofera aceste optiuni. Unele smartphone-uri Android ofera si sloturi pentru carduri „microSD” care va ofera posibilitatea de a extinde spatiul de stocare.

Camera

In cazul in care va place sa impartasiti imagini cu prietenii si familia, asigurati-va ca cumparati un telefon cu o camera foto buna. Din acest punct de vedere, un telefon Huawei ar fi o alegere ideala, mai ales dispozitivele din gama de varf a producatorului.

retroboutique.ro

Alte detalii care merita luate in considerare mai sunt procesorul, memoria RAM si numele producatorului.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation