Cum se aleg telefoanele in functie de display?

Cum se aleg telefoanele in functie de display?De fiecare data cand vine vorba despre display-uri fiecare proprietar de telefon smart se mandreste cu propriul dispozitiv. Nu toti utilizatorii de telefoane si display-uri care au ecran tactil stiu ce reprezinta de fapt un touchscreen si in functie de ce aspecte ar trebui sa fie ales un telefon cu un astfel de ecran.

Pe langa faptul ca oamenii nu stiu cum functioneaza un astfel de ecran de cele mai multe ori nu stiu nici cum ar trebui protejat acesta, si desi cheltuie foarte mult pe telefoane in final acestea sfarsesc cu diplay-urile sparte.

Un display de telefon de la Apple poate fi destul de scump, la fel cum sunt si telefoanele si cu toate acestea inca mai vedem topicuri pe diverse forumuri despre inlocuire display iPhone 4S de exemplu din cauza ca oamenii nu isi protejeaza corespunzator telefoanele.

Conteaza foarte mult timpul in care display-ul raspunde si sensibilitatea tactila a ecranului si acestia sunt factori foarte importanti care ar trebui sa ne influenteze decizia de cumparare. Sunt si firme de telefoane care pun la dispozitia clientilor ecrane cu timpi de raspuns mariĀ  si o astfel de sensibilitate redusa poate sa genereze disconfort celor care utilizeaza telefonul si pentru o utilizare indelungata este destul de incomoda.

Oricat de frumos ar fi un telefon cu touchscreen avem nevoie si de aplicatii pentru a il putea utiliza iar aplicatiile nu au cum sa functioneze fara un sistem de operare. Cele mai multe telefoane au la baza un sistem de operare care vine la pachet cu aplicatii deja instalate si unele dintre acestea sunt special dedicate telefoanelor smart care dispun de un ecran tactil.

Cu cat un ecran are o dimensiune mai mare cu atat este mai luminos si cu cat un ecran este mai luminos cu atat creste consumul bateriei. Din aceste motive sunt persoane care utilizeaza telefoane smart si care sunt nemultumite de durata de viata a bateriei.

Dimensiunea ecranului este importanta si pentru alegerea sa. In cazul in care urmeaza sa operati cu un creion tactil sau cu degetul atunci ecranul ar trebui sa aiba dimensiuni rezonabile pentru a putea sa manevrati rapid si usor telefonul. In cazul in care ecranul va fi foarte mare atunci telefonul va fi incomod.

Un alt aspect la fel de important pentru momentul in care ne alegem un telefon cu display tactil este tehnologia pe care se bazeaza acest ecran. Acesta poate sa fie capacititv sau rezistiv. Ecranele rezistive au mai multe straturi confectionate din plastic iar semnalul se face inregistrand atingerile dintre aceste straturi cauzata de apasarea cu degetul. Prin aceasta apasare se creaza o conexiune electrica.

Un ecran rezistiv se foloseste cu un creion special sau cu un pix special. HTC este un exemplu de telefon cu ecran de tip rezistiv.

retroboutique.ro

Spre deosebire de aceste ecrane, un ecran capacitiv este realizat din sticla si are un material care conduce impulsurile electrice si care este incolor. Pentru ambele variante de ecrane cu touchscreen apare si posibilitatea de folosire a unui impuls tactil sau haptic care este generat sub foma de vibratii.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation