Cum sa alegi anvelope de iarna potrivite masinii tale?

Cum sa alegi anvelope de iarna potrivite masinii tale?Iarna este deja aici, nu mai exista niciun semn de intrebare – temperaturile incep sa coboare tot mai frecvent si mai apasator sub valoarea de 0 grade, iar precipitatiile sub forma solida pot sa revina in orice moment.

Asadar, pentru posesorii de autoturisme, inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna este ceva absolut necesar. Care sunt pasii de care trebuie sa tinem cont inainte de a face o astfel de achizitie? Vom vedea in randurile urmatoare ale acestui articol. Descopera anvelope de iarna in Bacau la Selgros, pentru un avantaj financiar considerabil.

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont in aceasta cautare e marimea anvelopelor. Informatiile despre aceasta se gasesc in lateralul rotii sau in manualul masinii, pe clapeta rezervorului de combustibil sau pe un autocolant, in locul in care se inchid usile masinii.

Daca te-ai gandit sa schimbi doar doua din cele patru anvelope, ai inceput deja gresit. E nevoie ca toate patru sa fie inlocuite, pentru un nivel maxim de siguranta pe perioada iernii.

retroboutique.ro

Acest lucru se datoreaza faptului ca doua  perechi diferite de pneuri  inseamna doua distante diferite de franare, comportamente divergent pe conditii umede (protectie diferita fata de derapaj) si desigur o alta aderenta.

O masina ce e echipata cu doua seturi distincte de anvelope este mai putin previzibila, are o distanta de franare mai lunga si manevrarea sa este mai putin sigura – toate acestea in comparatie cu un vehicul cu patru pneuri identice.

Mai mult decat atat – cand alegi anvelope de iarna sau de vara pentru masina ta, trebuie sa te indrepti catre variantele potrivite pentru stilul tau de condus, puterea masinii, distantele la care calatoresti.

Anvelopele premium se adreseaza celor cu un stil dinamic de condus si proprietarilor cu motoare puternice. Variantele economice de anvelope sunt concepute a fi folosite pe masini mai mici,  ce se utilizeaza in special  in interiorul localitatii, de soferi cu un stil obisnuit de mers. Produsele din clasa medie ofera un compromis excelent intre cele doua tipuri de anvelope.

Ultima intrebare fundamentala care trebuie luata in calcul la alegerea anvelopelor este legata de tipul  benzii de rulare. Cele mai populare in timpul iernii sunt cele cu un model directional, deoarece ele expulzeaza cel mai eficient apa si ofera de asemenea distante scurte de franare si reactii bune la accelerare.

Variantele asimetrice, impartite intre parti interioare si exterioare, abordeaza diferit virajele si aruncarea apei; acestea sunt economice si au nivel ridicat de confort. Disponibile pe  piata sunt si variantele cu o banda de rulare simetrica, ce ofera parametrii de performanta standard (desi nu intotdeauna suficienti pentru conditiile de iarna).

Profita de promotiile curente la anvelope de iarna, in Bacau si alege modelele potrivite masinii si stilului tau de condus. Este o investitie de ani de zile, care iti poate garanta siguranta ta si a  familiei tale!

Selgros Bacau
Produse alimentare si nealimentare
Str. Prelungirea Bradului Nr. 135B
Bacau, 720 089 , RO
Tel: 0234 209 000
Fax 0234 209 199

lensa.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation