Cum inlocuiesti un display defect de laptop?

Cum inlocuiest un display defect de laptop?In momentul in care ai nevoie de un echipament pe care sa il folosesti acasa in diferite scopuri, cu siguranta te vei gandi fie la un PC, fie la un laptop, iar in cazul in care ai nevoie de un echipament portabil, pe care sa il porti peste tot prin casa cu tine, vei opta pentru un laptop.

Poti sa gasesti laptopuri bune la preturi destul de mici, daca nu le folosesti in foarte multe scopuri, sau poti sa gasesti laptopuri foarte scumpe, insa care au caracteristici tehnice impresionante, astfel ca pot sa fie folosite in absolut orice scop.

Ei bine, trebuie sa ai insa foarte mare grija de echipament inca din prima zi de cand l-ai cumparat, pentru ca in cazul in care acesta va suferi un impact cu gresia sau cu parchetul, are sanse mari sa se aleaga cu display-ul spart, iar tu sa fii nevoit sa cumperi un display laptop nou.

In aceasta situatie, poti chiar tu sa iti inlocuiesti display-ul acasa, insa trebuie sa stii din start faptul ca iti vei pierde valabilitatea certificatului de garantie. Ei bine, odata ce cunosti deja acest detaliu, va trebui sa deconectezi bateria si incarcatorul echipamentului, si sa incepi sa demontezi ecranul, pentru a stii exact ce tip de display iti trebuie.

lensa.ro

Dupa ce ai deconectat aceste doua accesorii, vei avea nevoie de o surubelnita dreapta, de una cu capul in forma de steluta, si eventual de o penseta, pentru a te putea apuca de treaba.

Odata ce ai la indemana aceste ustensile, va trebui sa scoti autocolantele carcasei fara a le zgaria, dupa care vei gasi capacele iar mai apoi vei scoate suruburile. Odata ce ai efectuat si acest pas, va trebui sa incepi sa indepartezi cu mare grija rama echipamentului.

De regula, rama este prinsa fix de carcasa din spate, cu agrafe din plastic astfel ca va trebui sa ai grija cum le desfaci. Odata ce ai desfacut rama, va trebui sa desfaci si sa scoti afara ecranul, iar odata ce l-ai luat, te vei uita pe spatele acestuia la seria pe care o are trecuta, dupa care vei putea sa cauti la magazinele online de piese pentru laptopuri, si iti vei comanda exact seria ecranului de care ai nevoie.

Dupa ce ai comandat display-ul de care ai nevoie, cu siguranta vei incepe sa il montezi, il vei testa, iar in cazul in care totul este in ordine, vei asambla laptopul la loc si il vei folosi in continuare ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

In cazul in care insa, nu ai foarte mare incredere in tine, si nu crezi ca te descurci sa efectuezi o astfel de operatiune, atunci in mod evident nu ar trebui sa incepi sa iti inlocuiesti pe cont propriu display-ul laptopului.

In aceasta situatie, va trebui sa te interesezi pe la cunoscuti, care este cel mai bun service de reparatii laptopuri si calculatoare din orasul tau, si sa iti duci acolo echipamentul pentru a-ti fi inlocuit display-ul laptopului.

Daca expertii de acolo au pe stoc piesa de care ai ne voie, si nu au foarte mult de lucru in acele momente, cu siguranta se vor apuca de treaba, iar in maxim 30 de minute iti vor termina de reparat ecranul.

retroboutique.ro

Trebuie sa stii ca un service profesionist, iti va oferi o perioada de garantie atat pentru componenta inlocuita, cat si pentru reparatia prestata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation