Cum a aflat Vanessa Youness Amal ca sufera de SM?

Cum a aflat Vanessa Youness Amal ca sufera de SM?Vanessa Youness Amal este fondatoarea Clinicii Youness, a Fondului de Investitii Youness, dar si a Fundatiei Youness.

Totodata, ea este autoarea unei carti a carei lansare a avut loc la data de 4 iunie 2019, cartea numindu-se “Tratamentul pas cu pas al Scerozei Multiple prin ApiFito Terapie”.

Probabil multe persoane se intreaba care sunt motivele care au determinat-o pe dr. Vanessa Youness sa demareze asemenea programe, si sa lanseze o carte. Ei bine, ea a fost diagnosticata cu scleroza multipla (SM), cand avea 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, o boala foarte grava despre puteti citi in continuare.

Sistemul imunitar este sistemul natural de aparare a organismului, si are un rol deosebit de important fiind cel care va ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor.

lensa.ro

Sistemul nervos central contine celule nervoase care proceseaza informatii si comunica mesaje catre si din diferite zone ale corpului care declanseaza un raspuns, cum ar fi ridicarea piciorului la mers sau contractarea muschilor din peretele vezicii urinare, astfel incat sa poti goli vezica.

In cazul SM sistemul imunitar ataca gresit sistemul nervos central. Cand atacul se intampla, sistemul imunitar vizeaza acoperirea de protectie din jurul nervilor (numita mielina). Aceasta acoperire este acolo pentru a proteja nervii si a ajuta mesajele sa calatoreasca de-a lungul lor fara probleme.

Cand mielina este deteriorata (numita demielinizare), mesajele nu trec de-a lungul nervilor la fel de eficient, asa cum obisnuiau, astfel incat mesajele sa poata intarzia sau, uneori, sa nu poata trece deloc. Aceste zone de deteriorare se numesc leziuni si provoaca simptomele pe care le resimt pacientii.

Dupa un atac corpul este capabil sa se repare intr-o anumita masura. In stadiile anterioare ale SM, corpul are capacitatea de a inlocui mielina deteriorata (numita remilinare), desi are tendinta de a fi mai subtire decat mielina neafectata, astfel incat mesajele s-ar putea sa nu calatoreasca la fel de repede ca inainte.

Creierul are, de asemenea, capacitatea de a reorienta mesaje pentru a evita o zona de deteriorare, astfel incat mesajele sa poata trece in continuare – aceasta este cunoscuta sub numele de plasticitate.

Se crede ca scleroza multipla este o afectiune autoimuna si neurodegenerativa. Autoimuna deoarece propriul corp ataca celulele sanatoase si neurodegenerative, deoarece pierderea mielinei poate lasa nervii expusi si mai vulnerabila la daunele de lunga durata.

In SM, sunt afectati doar nervii din creier si / sau coloana vertebrala. Cu toate acestea, deoarece acesti nervi controleaza functiile intregului corp, SM poate provoca o mare varietate de simptome. Majoritatea oamenilor vor experimenta de obicei doar un numar mic in jurul diagnosticarii si este posibil sa nu experimentaeze niciodata toate simptomele posibile ale SM.

Simptomele variaza de la o persoana la alta si de la o zi la alta. Acest lucru poate face SM mai degraba imprevizibila.

Unele dintre cele mai frecvente simptome in jurul momentului diagnosticului sunt oboseala (un fel de epuizare care este in afara proportiei cu sarcina intreprinsa), sentimente neobisnuite in pielea ta (precum intepaturi, furnicaturi, amorteala sau arsura), probleme cu vederea , probleme de memorie si de gandire si dificultati de mers (cum ar fi trantirea, poticnirea, slabiciunea sau senzatia grea in picioare).

Alte simptome posibile care pot aparea in SM includ rigiditatea musculara si spasme, probleme ale vezicii urinare si ale intestinului si dificultati sexuale .

Cu aceasta boala a fost diagnosticata Vanessa Youness Amal, insa datorita protocolului de tratament pe care i l-a recomandat doctorul Stefan Stangaciu, a reusit sa se vindece, desi se spune ca boala este incurabila.

retroboutique.ro

Pentru a fi alaturi de alti pacienti care sufera de aceasta boala, a demarat proiectele amintite la inceputul articolului, si a scris cartea respectiva.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation