Cele mai importante caracteristici ale usilor TGG

lensa.ro

Investitia in linii tehnologice la standarde de calitate presupune costuri. Lemnul folosit pentru acele usi TGG  este ales, tratat si apoi asamblat in staturi astfel incat in timp usile sa-si pastreze forma, sa nu se curbeze sau cocoseze, cum ma amuza pe mine sa spun.

Cat de mult conteaza aspectul usilor?

Majoritatea oamenilor, cand se pregatesc de cumpararea unei usi au in minte cateva idei de baza. Usa ar trebui sa fie in concordanta cu designul si cu stilul de amenajare, ar trebui sa fie rezistenta la diversi factori, sa fie impermeabila atunci cand vorbim despre usa de exterior, sa izoleze fonic si din punct de vedere al transferului termic, sa asigure protectie impotriva tentativelor de a patrunde prin efractie.

Indiferent ca usile sunt simple sau grandioasa, colorate sau sobre, usile sunt cele care ofera prima impresie din spatiul in care urmeaza sa patrundem.

Lemnul masiv chiar este un material viu numai prin faptul ca reactioneaza la umiditatea din mediu. Absoarbe apa sau pierde din ea si ca atare fibra se dilata sau contracta.

Straturile de lemn masiv montate perpendicular unele peste altele se echilibreaza reciproc si ca atare usa ramane teapana si faina pe viata. Si nici nu mai scartaie, crapa sau sa se intepeneasca.

Exista usi pe piata care sunt promovate ca fiind din lemn masiv dar ele sunt de fapt furniruite. Cum ne dam seama de acest lucru?

Dupa muchii, acolo la detalii se vede daca sunt sau nu din lemn masiv, caci muchiile n-au de ce sa prezinte imbinari daca sunt din lemn masiv stratificat.

Iti mai poti da seama de o usa daca e din lemn masiv si dupa pret, care nu e pentru toata lumea.

Pretul final al unei usi este influentat de multe detalii constructive sau tehnice, fiind foarte important sa clarifici specificatiile produselor din ofertele diverselor firme.

La fel de important este sa iei in calcul si montajul, recomandarea noastra fiind ca acesta sa fie facut de producator sau de catre o firma recomandata de producator.

De ce sa alegi lemnul?

Si, totusi, de ce sa nu alegi usile din termopan sau pe cele din metal, pana la urma? Cum se face ca in noua era a tehnologiei, care abunda in materiale de tot felul, lemnul ramane pe pozitie fiind preferat inaintea celorlalte variante?

Iata intrebarile care stau pe buzele tuturor celor care se afla in fata deciziei asumate de a-si achizitiona cat mai repede o usa pentru propria locuinta. Drept urmare, iti prezentam mai jos cele mai importante 4 motive pentru care sa alegi usile din lemn:

Calitatea

Este limpede ca, din punctul de vedere al calitatii, usile din lemn sunt mai rezistente si durabile decat cele din materiale precum PAL sau MDF – materiale care pot, intr-adevar, imita lemnul, insa nu si calitatile pentru care este atat de apreciat. Inainte e a fi produse usile ca atare, lemnul folosit este prelucrat in prealabil, el fiind uscat in asa fel incat umiditatea sa atinga o valoare optima si, prin urmare, un nivel calitativ mai inalt.

 Versatilitatea

Lemnul nu este doar un simplu material clasic, folosit pentru décor. El este, de asemenea, si unul versatil. Ceea ce inseamna ca putem interveni oricand asupra aspectului unei usi din lemn, schimbandu-i culoarea dupa preferinte si in conformitate cu eventualele modificari pe care le-am adus casei. Astfel, o usa din lemn nu va prezenta niciodata aspectul unei usi invechite, intrunind in acest punct criteriile durabilitatii in timp.

 Design-ul

Din punctul de vedere al designului, lemnul ofera, spre deosebire de alte materiale, un aspect impunator si elegant, punand in evidenta, prin aceasta, detaliile arhitecturale ale casei atat la exterior, cat si la interior. De altfel, el ramane materialul de referinta si in privinta rezistentei si a sigurantei, avand proprietati termoizolante superioare altor materiale.

 Siguranta

Cand vorbim de siguranta (mai ales in cazul usilor de exterior), imaginea care ne vine in minte este cea a unei usi masive, metalice, care ne creeaza senzatia de securitate.

Totusi, o usa de lemn masiv din mahon lucrata speciala pentru exterior (poti vizualiza mai multe astfel de exemple pe TGG – usi din lemn) ne ofera la randul ei, un grad destul de mare de siguranta, egaland, prin proprietatile sale, usile metalice.

In plus, o usa trebuie sa fie rezistenta la socuri, umiditate, foc – lemnul castigand teren, spre deosebire de PAL care are o foarte mica rezistenta la socuri.

retroboutique.ro

Ei bine, ce poate fi mai convingator decat cele 4 motive tocmai expuse. In fond, a opta pentru o usa din lemn inseamna a subscribe sigurantei si bunului gust deopotriva.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation