Cele mai bune calculatoare pentru jocuri

Cele mai bune calculatoare pentru jocuri
Odata cu trecerea timpului tehnologia a evoluat intr-un mod uimitor, ceea ce a dus printre altele la aparitia celor mai performante calculatoare, destinate impatimitilor de jocuri.

Se stie faptul ca au aparut o multime de jocuri pe calculator si s-au format fel si fel de campionate la care participa jucatori din fiecare colt al lumii. Nici nu este de mirare faptul ca participa atat de multi jucatori, deoarece pe langa faptul ca fac ceva din pasiune, se pot castiga sume foarte mari de bani din gaming.

Desigur, intrebarea multora ar fi, care este cel mai bun calculator pentru jocuri? Daca stam sa studiem oferta componentelor de pe piata , raspunsul ar fi unul simplu, insa ar fi tot sub forma unei intrebari deoarece trebuie sa stim, oare cati bani suntem dispusi sa cheltuim?

Aceasta intrebare este una foarte inteleapta deoarece pe piata se gasesc o multime de componente,  iar de exemplu o placa video se poate gasi si la 600 de lei dar si la 12000 lei, in timp ce un procesor se poate gasi atat la 500 de lei cat si la 5000 de lei.

lensa.ro

In cazul in care vrei sa te bucuri de cele mai bune experiente trebuie sa stii ca gamingul este foarte costisitor, dar exista componente pentru fiecare buzunar, atat pentru cei dispusi sa cheltuiasca  mai putin cat si pentru cei care isi permit cele mai scumpe si performante echipamente.

Cei care isi permit sa isi achizitioneze un calculator foarte performant si pentru care pretul nu conteaza foarte mult sunt norocosi, insa sunt si cei care isi doresc un echipament performant dar nu au un buget mare de cheltuieli astfel ca fie opteaza pentru un astfel de calculator in rate, fie isi cauta calculatoare second hand gaming.

Cu siguranta ideea de a achizitiona un calculator pentru jocuri second hand nu este una rea. Iti poti cumpara un astfel de echipament la un pret mult mai mic decat ar costa acelasi echipament de exemplu daca ar fi nou. Chiar si asa, poti sa beneficiezi de o perioada de garantie care poate avea o perioada de valabilitate de pana la doi ani.

retroboutique.ro

In cazul in care iti doresti sa iti construiesti de unul singur calculatorul atunci trebuie sa te incadrezi cu preturile componentelor intr-un anumit buget. Fireste, vanzatorul de la magazinul unde se vand componente pentru calculatoare o sa iti propuna sa iti cumperi ce are mai scump, insa tu trebuie sa iti cumperi componentele in functie de banii de care dispui.

Prima alegere daca iti construiesti singur calculatorul trebuie sa fie sursa, pentru ca in functie de aceasta iti poti alege in continuare componentele. Aici trebuie tinut cont de certificare, si trebuie gasita inscriptia 80 Plus (80 Plus Silver, 80 Plus Gold sau 80 Plus Platiunum)

A doua componenta aleasa trebuie sa fie procesorul, in functie de buget poti alege intre AMD si Intel, trebuie sa alegi un procesor cu 4 nuclee  iar frecventa sa fie cat mai ridicata. Cooler-ul pentru procesor se achizitioneaza separat.

Pe locul trei se situeaza placa de baza, si trebuie alese cu mare grija. De recomandat sunt cele cu inscriptia Gaming.

Pe locul al patrulea ar veni placa video in nucleul careia sunt procesate toate informatiile si milioanele de poligoane ale imaginilor jocurilor. Aceasta componenta cu cat este mai scumpa cu atat mai bine.

Cu siguranta un rol important il au si memoriile care trebuie alese foarte atent.

Deci dupa cum se vede, se poate alege fie un calculator gata asamblat fie se poate construi unul, important este sa te incadrezi in buget si sa stii ce iti doresti.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation