Ce intrebuintari are polizorul unghiular?

Ce intrebuintari are polizorul unghiular?
Cu siguranta in cazul in care lucrezi in domeniul constructiilor, sau lucrezi la un atelier ai folosit tot felul de scule electrice profesionale, care sunt necesare in foarte multe domenii pentru ca daca acestea ar lipsi, ar fi anumite lucrari care nu s-ar putea realiza, sau s-ar realiza insa calitatea ar fi una inferioara.

In continuare vom vorbi despre polizoare unghiulare, despre tipurile acestora si despre cum sa le folosim intr-un mod cat mai eficient.

Ei bine, in cazul in care vrei sa iti renovezi casa, si vrei de exemplu sa iti inlocuiesti gresia sau faianta pentru ca nu iti mai place aspectul interior al casei, cu siguranta vei avea nevoie de o unealta profesionala pentru a putea taia gresia respectiva, pentru a o putea slefui pe cea noua sau pentru a putea  prelucra anumite materiale.  In mod evident o unealta potrivita in acest caz pentru tine ar fi un polizor unghiular profesional.

Aceste polizoare unghiulare profesionale le putem intalni in constructii dar si in cazul in care se doreste prelucrarea anumitor metale. Stim cu totii ca piata este plina de tot felul de echipamente si unelte, insa cu siguranta trebuie sa ne alegem o unealta profesionala de la un brand renumit pentru ca atunci aceasta va fi de o calitate superioara.

Polizoarele unghiulare sunt unelte de mana care sunt actionate datorita unor motoare electrice, cu aer comprimat sau cu benzina, si sunt destinate taierii, prelucrarii si slefuirii diferitelor metale. Discurile pe care le folosim in momentul in care utilizam un astfel de echipament difera in functie de materialul asupra caruia se va actiona cu unealta.

Cele mai des utilizate sunt discurile cu diamant pentru taiere dar si cele abrazive pentru polizat sunt destul de des utilizate. In cazul in care se doreste lustruitul unei suprafete se folosesc discuri cu perii de sarma.

Aceste discuri in momentul in care sunt uzate pot sa fie inlocuite foarte simplu, si actioneaza datorita motorului cu care este echipat polizorul.

lensa.ro

In mod normal un polizor unghiular trebuie sa fie prevazut cu aparatoare pentru maini, pentru ca acestea sa fie protejate de resturile eliminate in urma utilizarii uneltei.

Cele mai importante caracteristici ale unei astfel de unelte sunt modul de alimentare , rotatiile pe minut  (rpm) dar si timpul arborelui de prindere.

In momentul in care folosesti un polizor unghiular profesionist trebuie sa folosesti tot timpul aparatoarea care te apara de aschii, scantei sau resturile care raman din materialul prelucrat. In acest fel vei fi protejat iar riscul de accidente va fi mai mic.

Trebuie sa ai grija sa folosesti discurile de taiere potrivite, si polizoarele sa le utilizezi in functie de destinatia lor. De fiecare data trebuie sa cureti unealta dupa utilizare.

Este foarte important de stiut faptul ca in cazul in care discurile iti sunt blocate, nu trebuie sa le fortezi pentru a le putea desface pentru ca acestea se pot deteriora.

retroboutique.ro

Chiar daca nu esti un mester priceput intr-un anumit domeniu, cu siguranta nu strica sa ai acasa o astfel de unelta pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de ea, iar astfel iti va fi la indemana.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation