Ce face un videograf?

Ce face un videograf?Videografii sunt din nou la moda, in prezent oamenii doresc sa aiba cat mai multe amintiri din viata lor pentru a fi inregistrati, iar videoclipurile de nunta realizate de catre un videograf nunta Sibiu, sunt la cerere mai mult ca niciodata.

Dar ce face un videograf? Si de ce este nevoie pentru a deveni unul? Responsabilitatile videografilor pot fi rezumate intr-o sarcina principala, si anume inregistrarea evenimentelor live si videoclipuri la scara mica, desi aceasta activitate implica mai multe sarcini conexe pe care le vom parcurge mai jos.

Chiar daca videograful pare ca poate fi aplicat intr-adevar la un numar divers de evenimente, cum ar fi nunti, petreceri de nastere, interviuri, videoclipuri comerciale, productii video corporative si de brand; la o scara larga, videografii pot fi implicati in productii video mari sau filme cinematografice, reclame TV si videoclipuri muzicale.

Videoclipurile corporative sunt axate in principal pe documentarea unei parti din afacere si asigurarea ca videoclipurile comunica valorile si viziunea companiei. Videografii corporativi sunt de obicei externi, desi unele companii au o echipa interna.

lensa.ro

Acesta din urma este de obicei mai convenabil pentru magazinele de comert electronic sau companiile care au cu adevarat nevoie de marketing video ca instrument fundamental in strategia de achizitie a clientilor. Exemple de videografii corporative ar fi evenimentele de caritate si companie, videoclipuri cu produse sau explicatori pentru auto-promovare sau doar documentatie video.

Videograf ca freelancer

Videografii freelanceri, la fel ca multi lucratori independenti se bucura de mai multa libertate si flexibilitate in munca, deoarece isi pot alege propriile proiecte in functie de gustul lor. Exista insa si videografi care aleg sa creeze doar videoclipuri comerciale, de moda si frumusete, deoarece aceasta nu este doar expertiza lor, ci si ceea de ce sunt mai atrasi.

Fiind freelanceri, videografii pot, de asemenea, sa isi protejeze lucrarile, spre deosebire de videograful intern a carui lucrare este supusa drepturilor de autor ale companiei. Pe de alta parte, fiind angajati pe cont propriu, ca multi alti freelanceri, trebuie sa munceasca din greu pentru a obtine clienti si a gestiona toate aspectele afacerii.

ECHIPAMENT VIDEOGRAFER

In calitate de videograf, va trebui sa alegeti tipul potrivit de echipament pentru a filma o scena, precum si responsabil cu mentinerea iluminatului, aparatului foto si a altor aparate.

EDITAREA

Editarea materialelor video este adesea o parte a responsabilitatii videografilor, in special pentru productiile mici. Pentru productii video de mari dimensiuni, cum ar fi reclamele TV… postproductia se intampla de obicei la studio. Dar pentru majoritatea videografilor, in special a freelancerilor, acest lucru trebuie facut de unul singur.

PARTE CREATIVA

Videografii nu sunt doar echipamente care se folosesc pentru munca de filmare, manipulare si intretinere; ci de cele mai multe ori, iau parte si la procesul de creatie, in timp ce aleg si planifica scene video, fac sugestii, iar in cadrul unor echipe mici, ei trebuie sa actioneze cumva in calitate de realizatori, in special freelancerii.

ABILITATI VIDEOGRAFERE

Pasiune pentru productia video. Pentru a prospera si chiar a supravietui in industria videografiei, trebuie sa ai pasiune.

Echipamente video. Trebuie sa aveti incredere ca functioneaza cel putin doua modele de camere diferite.

Perspectiva artistului.  Este nevoie de un pic de arta pentru a obtine filmari si filme, este mai mult decat sa apucati o camera video si sa inregistrati.

Aptitudinile computerizate. Sunt necesare pentru editarea videoclipurilor, trebuie sa fii priceput la programele de editare video precum Final Cut Pro, Cinema 4D  sau versiunea echivalenta.

Managementul timpului. Este o abilitate foarte importanta de a lucra cu termene si de a surprinde toate momentele fara a prelungi prea mult timp inregistrarea.

Stare fizica. Doar pentru ca uneori transportul tuturor echipamentelor video poate fi dificil din punct de vedere fizic.

Cum gasesti un job ca videograf?

La fel ca majoritatea locurilor de munca in zilele noastre, chiar daca aveti un grad relevant, trebuie sa aveti o experienta. Obtineti un stagiu sau faceti o experienta de munca in mod ideal in timp ce studiati, astfel, odata ce terminati studiile, va va fi mult mai usor sa gasiti un loc de munca. Contactati companiile locale de televiziune, studiourile de film si alte persoane care ofera stagii si cautati oportunitati pentru a incepe ca asistent.

Creeaza-ti propriile filme

Odata ce ai castigat unele cunostinte si pasiunea ta se trage. Este timpul sa mergi solo, dar ia-ti timp pentru a construi un proiect real cu alti pasionati de acest lucrul; iar acest lucru nu numai ca te va ajuta sa construiesti un portofoliu, ci si sa obtii cateva cunostinte practice. In plus, acest lucru te va ajuta sa iti descoperi propriul stil creativ.

retroboutique.ro

Dupa ce ai facut toate lucrurile de mai sus, vei avea sanse mult mai mari sa iti gasesti un job ca videograf, iar in acest sens ai putea cauta locuri de munca online pentru aceasta pozitie, si cu siguranta vei gasi destule oferte.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation