Ce beneficii va pot oferi jocurile video?

Ce beneficii va pot oferi jocurile video?Tinerii zilelor noastre nu mai au preocuparile si activitatile din trecut, ci acum aleg sa isi dedice timpul liber jocurilor video. Acesta poate fi un lucru pozitiv, tinand cont de multiplele beneficii ale acestor jocuri, despre care puteti citi in randurile care urmeaza.

  1. Jocurile video pot imbunatati dexteritatea manuala.

Jocurile bazate pe controler pot fi minunate pentru mainile tale. Intr-un studiu care a implicat un grup de chirurgi, cercetatorii au descoperit ca cei care au jucat jocuri video au fost mai rapizi la efectuarea procedurilor avansate si au facut cu 37 la suta mai putine greseli decat cei care nu au jucat jocuri video. Jocurile video speciale au fost de asemenea, folosite ca terapie fizica pentru a ajuta victimele accidentului vascular cerebral sa-si recapete controlul asupra mainilor si incheieturilor.

  1. Jocurile video iti pot creste substanta cenusie a creierului.

Jocul este cu adevarat un antrenament pentru mintea ta, deghizat in distractie. Studiile au aratat ca jocul video in mod regulat poate creste materia cenusie din creier si creste conectivitatea creierului. Materia gri este asociata cu controlul muscular, amintirile, perceptia si navigarea spatiala.

  1. Jucatorii pot avea abilitati sociale mai bune.

Stereotipul unei persoane timide care foloseste jocurile video ca o modalitate de a scapa din lumea reala, nu sunt fondate. Cercetarile anterioare care au implicat copiii timizi, au descoperit ca cei care jucau mai multe jocuri video aveau mai multe sanse sa aiba abilitati sociale bune, sa performeze mai bine in plan academic si sa fi construit relatii mai bune cu alti studenti din cauza componentei sociale si de colaborare la unele tipuri de jocuri.

lensa.ro
  1. Jocurile te pot invata sa rezolvi probleme mai bine si mai repede.

Jocurile open-world, bazate pe misiuni si pe mai multe niveluri sunt concepute ca puzzle-uri complexe care dureaza cateva ore pentru rezolvare. Ocazional, solutia variaza in functie de actiunile dvs. din joc.

Invatarea de a gandi pe cont propriu si de a stabili strategii intr-un mediu fantezist in ritm rapid este o abilitate care se poate transpune in lumea reala. Un studiu pe termen lung publicat din 2013 a aratat ca copiii care au jucat jocuri bazate pe strategie au aratat o imbunatatire a abilitatilor de rezolvare a problemelor, si astfel au avut tendinta de a obtine note mai bune in anul scolar urmator.

  1. Jocurile video pot avea beneficii de sanatate mintii.

Studiile au aratat ca unele jocuri video pot stimula starea de spirit si pot creste ritmuri mai bune ale inimii – un semn ca pot contribui si la ameliorarea stresului. Corelatia (nu cauzalitatea) dintre jocurile video si stres a fost reflectata in numeroase studii fara legatura, motiv pentru care jocurile video au fost folosite in terapie de mai bine de un deceniu.

retroboutique.ro
  1. Jocurile video te pot inspira sa fii mai persistent.

Cu jocurile video, castigi ori incerci sa castigi, invatand din greselile tale pe masura ce progresezi pana cand atingi obiectivul. Din aceasta cauza, unii cercetatori si educatori sustin ca jocurile video pot invata oamenii sa fie mai increzatori si sa lucreze spre obiectivele lor, tratand fiecare pas gresit ca doar o alta oportunitate de invatare.

Jocurile video au asadar o multime de beneficii de oferit gamerilor. Acestia pentru a se bucura de jocuri video, au nevoie in primul rand de un echipament performant (calculator pentru gaming, consola, sau alte echipamente), si de un scaun gaming SIG09 sau un scaun special pentru gaming in functie de jocurile jucate.

Exista scaune pentru gaming de tip sac, scaun cu piedestal, scaun pentru simulator auto, astfel incat fiecare utilizator isi poate alege scaunul preferat in functie de joc. Dat fiind faptul ca petrece multe ore jucandu-se, utilizatorul trebuie sa aleaga un scaun confortabil pentru gaming.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation