Ce accesorii poate avea motocultorul

Ce accesorii poate avea motocultorulCultivarea pamantului in mod corespunzator este tot mai dorita de marea majoritate a fermierilor sau a persoanelor care au o pasiune pentru astfel de activitati.

Cultivarea pamantului devine de la an la an tot mai usoara datorita utilajelor moderne care apar special pentru mici gospodari sau fermieri. In categoria utilajelor deosebit de utile intra si masinariile multifunctionale numite motocultoare.

Doritorii isi pot achizitiona motocultoare direct din magazinele specializate, dar si online. Un site care are o gama larga de produse este site-ul http://motocultoare-motosape.blogspot.ro/ . Preturile sunt accesibile si calitatea produselor este foarte buna.

Motocultoarele pot fi alese in functie de mai multe criterii. Unii aleg in functie de caracteristicile constructive si functionale ale utilajului, altii in functie de structura culturilor.

Motocultoarele pot avea diverse tipuri de accesorii, aspect important cand vine vorba de a opta pentru un anumit tip. Accesoriile intalnite des pot fi: freza, bara de taiere, freza de zapada, plugul, taietorul de iarba,  sau remorca.

Freza este unul din accesoriile intalnite la majoritatea motocultoarelor. Ea este folosita pentru araturi, iar adancimea de sapare poate fi reglata in functie de necesitati. Acest accesoriu este deosebit de util si usureaza munca in mod substantial.

Un alt accesoriu preferat de utilizatorii de motocultoare este bara de taiere. Ea poate functiona atat central cat si lateral si ajuta la cosirea suprafetelor mici. Ea trebuie intretinuta cu grija si trebuie unsi pivotii cadanului la fiecare 8 ore de folosire.

In sezonul rece, un accesoriu preferat este freza de zapada. Ea este foarte utila cand vine vorba de curatarea zapezii din curti sau de pe aleile de acces. Cu siguranta o sa iubiti mai mult iarna cu un astfel de accesoriu.

Plugul ajuta cultivatorii sa are pamantul in mod calitativ, fara un efort prea mare si este un accesoriu ideal cand vine vorba de cultivarea pamantului. Aratura se poate face superficial (15-19 cm), normal (20-25 cm), adanca (26-30 cm) sau foarte adanca (31-40 cm). Adancimile sunt stabilite in functie de ce anume cultivam. Fara un astfel de accesoriu, nu putem executa araturi cu ajutorul motocultorului.

Cei care au terenuri cu iarba inalta, prefera accesoriile ca taietorul de iarba. Cutitul trebuie sa fie bine ascutit, astfel incat motorul sa nu fie fortat.

Remorca trasa reprezinta un accesoriu util cand vorbim de transportare. Cu ajutorul ei putem transporta cu usurinta ceea ce cultivam, insa pe distante mici. Aceasta se ataseaza la motocultor cu ajutorul unei bare de remorcare.

Cand faceti o astfel de achizitie, ganditi-va bine pentru ce va trebuie si cumparati motocultorul cu accesoriile potrivite pentru cultivarea pamantului.

Aceste unelte pot fi cumparate si la mana a doua, insa, riscam sa fie mai putin calitative si sa prezinte unele defecte. Cel mai bine este sa cumparam astfel de motocultoare noi, chiar daca dam mai multi bani, de pe site-urile ca http://motocultoare-motosape.blogspot.ro/ . O astfel de achizitie presupune o investitie destul de costisitoare, fapt pentru care trebuie sa alegeti cu grija si sa tineti cont de nevoile pe care le aveti.

Alegeti sa va bucurati de utilajele moderne si sa va ingrijiti culturile la cele mai ridicate standarde.


Alte stiri actuale :

1. Performanta pentru agricultura romaneasca: In ce domenii suntem pe primul loc in UE
2. Agricultura “patriotică” sau furtul seminţelor de porumb pentru China
3. Invata cum poti avea o afacere de succes in agricultura ecologica – curs acreditat ANC
4. România va accesa fondurile europene pentru agricultură în luna mai
5. Ministerul Agriculturii va compensa majorarea accizei pentru motorină: fermierii vor primi 1,8 lei/litru