Casa sau apartament in capitala, ce alegi?

Casa sau apartament in capitala, ce alegi?Bucurestenii care intentioneaza sa isi cumpere o locuinta, cu siguranta stau putin pe ganduri pentru ca nu stiu daca este mai indicat sa isi cumpere un apartament, sau sa isi cumpere o casa (sau sa o construiasca).

Traiul la casa vine intr-adevar cu multe avantaje pentru cei care detin o casa. Au parte de mai multa intimitate, au mai mult spatiu, au unele anexe, au o curte unde se pot relaxa, au posibilitatea de a planta pomi fructiferi si de a-si face gradina un adevarat colt de rai.

Cu siguranta insa, nu toate sunt bune si frumoase la casa. O casa este mult mai scumpa in comparatie cu un apartament, asa ca pentru cei care nu dispun de foarte multi bani, este mai indicata achizitionarea unui apartament.

Cei care locuiesc la casa, au mereu cate ceva de lucru in curte; fie trebuie sa tunda gazonul, fie trebuie sa il ude, fie trebuie sa repare unele lucruri, etc. Pentru cei ocupati insa, acesta este un mare dezavantaj, iar achizitionarea unui apartament este mult mai rentabila.

Amplasarea locuintei reprezinta un alt aspect important. Casele de obicei se construiesc la perferie, in timp ce in oras, se construiesc blocuri. Locatia este deosebit de importanta, mai ales pentru cei care au copii si trebuie sa ii duca la scoala sau la gradinita, in parcuri, etc.

Din acest motiv, se poate spune ca este de-asemenea mai rentabila achzitionarea unuia dintre cele mai noi apartamente de vanzare Domenii, decat a unei case. In plus, cei care locuiesc la bloc, in doar cateva minute ajung la supermarket, la statiile pentru mijloacele de transport in comun, la farmacii, la gradinite si scoli, etc.

Casele sunt de-asemenea mult mai scumpe decat apartamentele. De multe ori, cei care se gandesc sa isi cumpere un teren pentru a-si construi o casa, constata ca multe apartamente de vanzare Domenii, nu sunt atat de scumpe precum este un teren intr-una din cele mai bune zone ale capitalei.

retroboutique.ro

In plus, dupa achizitionarea terenului, urmeaza realizarea proiectului, obtinerea avizelor si a autorizatiilor, etc. Urmeaza constructia locuintei, urmeaza realizarea finisajelor, etc.; iar toate acestea pot costa cel putin dubli in comparatie cu un apartament de lux.

Apoi, trebuie gandita problema si pe viitor. Intretinerea unei case necesita mult mai multa munca, si cheltuieli financiare mai mari in comparatie cu intretinerea unui apartament, acesta fiind un alt motiv in plus pentru a cumpara un apartament intr-o zona de lux a capitalei si nu o casa.

Costurile facturilor pentru consum sunt de-asemenea semnificativ mai mici pentru cei care locuiesc la bloc, decat pentru cei care locuiesc la casa. Acesta este un alt motiv pentru a alege un apartament de lux Domenii, si nu o casa.

Dupa cum se poate vedea, traiul la casa are unele avantaje, dar are mult mai multe dezavantaje in comparatie cu traiul intr-un apartament de lux din capitala. Din acest motiv, este mult mai rentabila cumpararea unui apartament intr-o zona buna a capitalei, decat cumpararea unei case sau a unui teren pentru construirea unei case.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation